0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

3.9 / 5. Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3129 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 400 g
Tuky 135 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marcipán vynese jinak prostý zákusek do labužnických výšin!

Suroviny

švestky 750 g
na čtvrtky
marcipán 140 g
moučkový cukr 1 PL
mouka celozrnná 200 g
máslo 100 g
na kousky
třtinový cukr 85 g
koření 2 ČL
mletá skořice, zázvor a kardamom/badyán
mandle plátky 50 g

1Rozehřejte troubu na 190 °C. Ve větší mělké zapékací míse smíchejte švestky a nadrobenou marcipánovou hmotu. Zaprašte moučkovým cukrem, přelijte 150 ml studené vody a dejte zatím stranou.

2 Do mouky zapracujte máslo – ručně nebo v mixéru. Přimíchejte třtinový cukr, koření a mandle. Drobenkou pokryjte švestkovou směs a pečte padesát minut, dokud povrch dezertu nezhnědne.

3Podávejte se šlehačkou anebo zmrzlinou.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit