Marcipán vynese jinak prostý zákusek do labužnických výšin!
Suroviny
švestky
750
g
na čtvrtky
marcipán
140
g
moučkový cukr
1
PL
mouka celozrnná
200
g
máslo
100
g
na kousky
třtinový cukr
85
g
koření
2
ČL
mletá skořice, zázvor a kardamom/badyán
mandle plátky
50
g
Postup
1
Rozehřejte troubu na 190 °C. Ve větší mělké zapékací míse smíchejte švestky a nadrobenou marcipánovou hmotu. Zaprašte moučkovým cukrem, přelijte 150 ml studené vody a dejte zatím stranou.
2
Do mouky zapracujte máslo – ručně nebo v mixéru. Přimíchejte třtinový cukr, koření a mandle. Drobenkou pokryjte švestkovou směs a pečte padesát minut, dokud povrch dezertu nezhnědne.
3
Podávejte se šlehačkou anebo zmrzlinou.