Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

Drobenkový koláč se švestkami a marcipánem

4.1/5 Počet hodnocení: 16
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3129 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 400 g
Tuky 135 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Marcipán vynese jinak prostý zákusek do labužnických výšin!

Související recepty

Suroviny

na čtvrtky
mouka celozrnná 200 g
máslo 100 g
na kousky
třtinový cukr 85 g
koření 2 ČL
mletá skořice, zázvor a kardamom/badyán
mandle plátky 50 g

Postup

1

Rozehřejte troubu na 190 °C. Ve větší mělké zapékací míse smíchejte švestky a nadrobenou marcipánovou hmotu. Zaprašte moučkovým cukrem, přelijte 150 ml studené vody a dejte zatím stranou.

2

Do mouky zapracujte máslo – ručně nebo v mixéru. Přimíchejte třtinový cukr, koření a mandle. Drobenkou pokryjte švestkovou směs a pečte padesát minut, dokud povrch dezertu nezhnědne.

3

Podávejte se šlehačkou anebo zmrzlinou.

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...