0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Těsto na muffiny

muffiny s ribízem
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Víte, jak správně zacházet s muffinovým těstem?

Důkladně promíchat, popřípadě prosít, je potřeba suché (sypké) přísady – obzvlášť mouku s kypřicím práškem nebo jedlou sodou, případně s kakaem. Skvěle vám k tomu poslouží vidlička nebo lžíce.

I ,mokré‘ přísady vyžadují řádné smíchání, prošlehání metlou nebo našlehání šlehačem (záleží na receptu).

Jakmile však dojde na věc a mísíte suchou a mokrou směs, mělo by být míchání (ideální je na něj vařečka) spíš ledabylé – suché přísady by měly být tak tak navlhčené. Nějaký ten moučný žmolek se ve výsledku ztratí, ale přemíchané, nebo nedejbože přešlehané těsto prostě není ono.

Když těsto po nalití do formiček zbude, dopečte ho v libovolné pečicí nádobě nebo jako druhou várku, až se formy uvolní – vyběhne i tak.

Upečte si: muffiny s chorizem, muffiny s čokoládou a malinami, muffiny earl grey nebo muffiny s modrým sýrem a ořechy.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit