Jednoduché perníkové muffiny jsou vláčné a během pečení vám krásně provoní byt. Pokud je chcete vylepšit, zkuste do těsta zamíchat nasekané kousky čokolády nebo oříšky. K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
nebo polohrubá
jedlá soda
2
ČL
sůl
½
ČL
zázvor (mletý)
2
ČL
skořice
½
ČL
mletá
hřebíček
¼
ČL
mletý
pepř
¼
ČL
čerstvě mletý
nové koření
1
špetka
mleté
vejce
2
ks
velká, o pokojové teplotě
třtinový cukr
90
g
světlý
podmáslí
250
ml
slunečnicový olej
120
ml
melasa
3
PL
nejlépe nesířená
Postup
1
Troubu zahřejte na 200 °C.
2
V misce důkladně smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a všechno koření. V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak přisypte třtinový cukr a šlehejte, aby směs zhoustla a nabyla.
3
Pak přimíchejte podmáslí, slunečnicový olej a melasu. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní moučnou směs, aby se navlhčila.
4
Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi 22 minut, aby muffiny popraskaly. Špejle by měla vyjít s jedním dvěma drobky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Muffiny – 1 těsto, 10 variant(10 receptů )
- 9 receptů na ozdobené perníčky – ideální zákusek pro vánoční návštěvu(9 receptů )
- Sladká Amerika: 39 receptů na ty nejlepší americké sladkosti(39 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
- Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek(30 receptů )
- Pečte jako naše babičky: Vláčný perník s čokoládovou polevou vás přenese do dětství(16 receptů )