Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Perníkové muffiny
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 100
Do 45 minut Velmi snadné na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3109 kcal
Bílkoviny 76 g
Sacharidy 340 g
Tuky 152 g
Vláknina 43 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduché perníkové muffiny jsou vláčné a během pečení vám krásně provoní byt. Pokud je chcete vylepšit, zkuste do těsta zamíchat nasekané kousky čokolády nebo oříšky. K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...

Suroviny

nebo polohrubá
sůl ½ ČL
zázvor (mletý) 2 ČL
skořice ½ ČL
mletá
mletý
pepř ¼ ČL
čerstvě mletý
mleté
vejce 2 ks
velká, o pokojové teplotě
třtinový cukr 90 g
světlý
slunečnicový olej 120 ml
melasa 3 PL
nejlépe nesířená

Postup

1

Troubu zahřejte na 200 °C.

2

V misce důkladně smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a všechno koření. V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak přisypte třtinový cukr a šlehejte, aby směs zhoustla a nabyla.

3

Pak přimíchejte podmáslí, slunečnicový olej a melasu. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní moučnou směs, aby se navlhčila.

4

Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi 22 minut, aby muffiny popraskaly. Špejle by měla vyjít s jedním dvěma drobky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Apetit magazín

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?
  • Kvízy

KVÍZ: Máte rádi tureckou kuchyni a kolik toho o ní víte?

Když se řekne turecká kuchyně, většině z nás se vybaví kebab. Turecká kuchyně má však bohatou tradici a její jídelníček je velmi rozmanitý a pestrý. Patří do ní skopové a jehněčí maso, jako příloha převládá rýže. Turci ale milují i...
Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...