K muffinům můžete podávat rybízový nebo meruňkový džem anebo povidla. Voní jako Vánoce...
Suroviny
mouka pšeničná hladká
300
g
nebo polohrubá
jedlá soda
2
ČL
plus 0,5 lžičky soli
sůl
½
ČL
zázvor (mletý)
2
ČL
skořice
½
ČL
mletá
hřebíček
¼
ČL
mletý
pepř
¼
ČL
čerstvě mletý
nové koření
1
špetka
mleté
vejce
2
ks
velká, o pokojové teplotě
třtinový cukr
90
g
světlý
podmáslí
250
ml
slunečnicový olej
120
ml
melasa
3
PL
nejlépe nesířená
Postup
1
Troubu zahřejte na 200 °C.
2
V misce důkladně smíchejte mouku, jedlou sodu, sůl a všechno koření. V jiné míse pořádně prošlehejte vejce, pak přisypte třtinový cukr a šlehejte, aby směs zhoustla a nabyla.
3
Pak přimíchejte podmáslí, slunečnicový olej a melasu. Až bude směs hladká, vmíchejte do ní moučnou směs, aby se navlhčila.
4
Formičky/košíčky naplňte těstem a pečte asi 22 minut, aby muffiny popraskaly. Špejle by měla vyjít s jedním dvěma drobky.