Stačí pár zásad, k tomu recept, který můžete libovolně obměňovat, a populární bábovičky jsou na světě!
Při pečení muffinů vycházejte z následujícího poměru surovin:
- 280–300 g mouky (nebo směsi mouky a kakaa či kombinace různých druhů mouky)
- 1 lžíce kypřicího prášku (nebo 2 lžičky jedlé sody + 1 lžička kypřicího prášku)
- 90 g másla
- 2 větší vejce
- 250 ml tekutiny (mléka, jogurtu, podmáslí, bublinkové limonády atd.)
- 50–120 g cukru
Vždy nejdříve zpracujte suchou a mokrou směs zvlášť a pak je spojte. Tento základní recept pak můžete dochucovat, jak chcete. Přidejte čerstvé či sušené ovoce, čokoládu či ořechy. Hodí se i ovocná pyré nebo marmelády (pak ale nezapomeňte ubrat cukru).
Přečtěte si také, jak správně péct muffiny.