0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tropické ovoce: ananas

ananas
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Ananasovník chocholatý je bylina, která roste z přízemní růžice. Mezi největší producenty ananasu patří Thajsko, Filipíny a Brazílie a báječně sladké plody rostou také na Havaji. Pojďme poctít toto exotické ovoce skvělými kuchyňskými úpravami.

 

Než se pustíte do vaření s ananasem, je dobré vědět, že se nehodí například do pečených cheesecaků, protože v tepelně upravovaných smetanových výrobcích hořkne. Čerstvý ananas nepoužívejte ani v kombinaci se želatinou. Obsahuje totiž enzym, který zabraňuje tuhnutí. Ale pokud ananas podusíte nebo koupíte konzervovaný, můžete ho k želírování bez problémů použít.

Exotika v kuchyni

Spěcháte-li, ale honí vás mlsná, horký ananas je pro vás tím nejlepším tipem na rychlý dezert. Milovníci italské pizzy si mohou sami zkusit její havajskou úpravu s ananasem. Pokud nedáte dopustit na suši, především díky jeho hravému vzhledu, máme pro vás vtipný způsob, jak tvar sushi napodobit a zpracovat marinovaný ananas spolu s banánem. Malinké řízečky s ananasem, mozarellou a šunkou jsou příjemným oživením obyčejných řízků.

Sněhová pěna s ananasem nijak nenabourá vaši dietu a dort s ananasem a karotkou má v sobě celozrnnou mouku a ořechy. Oživte obyčejné vepřové maso jablečnou směsí s mangoldem a ananasem v burgerových houstičkách, super na svačinu. Kokosové mléko báječně zjemní ostré kari. Přidejte si ananas a krevety do této žluté, dálkami vonící polévky. Ananas a kokos tvoří základ karibského svatebního dortu, jednoduchého a ozdobeného jedlými kvítky. Je dovoleno si tento dort upéct, i když se zrovna nechystáte uzavřít sňatek.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč