0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tropické ovoce: ananas

ananas
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Ananasovník chocholatý je bylina, která roste z přízemní růžice. Mezi největší producenty ananasu patří Thajsko, Filipíny a Brazílie a báječně sladké plody rostou také na Havaji. Pojďme poctít toto exotické ovoce skvělými kuchyňskými úpravami.

 

Než se pustíte do vaření s ananasem, je dobré vědět, že se nehodí například do pečených cheesecaků, protože v tepelně upravovaných smetanových výrobcích hořkne. Čerstvý ananas nepoužívejte ani v kombinaci se želatinou. Obsahuje totiž enzym, který zabraňuje tuhnutí. Ale pokud ananas podusíte nebo koupíte konzervovaný, můžete ho k želírování bez problémů použít.

Exotika v kuchyni

Spěcháte-li, ale honí vás mlsná, horký ananas je pro vás tím nejlepším tipem na rychlý dezert. Milovníci italské pizzy si mohou sami zkusit její havajskou úpravu s ananasem. Pokud nedáte dopustit na suši, především díky jeho hravému vzhledu, máme pro vás vtipný způsob, jak tvar sushi napodobit a zpracovat marinovaný ananas spolu s banánem. Malinké řízečky s ananasem, mozarellou a šunkou jsou příjemným oživením obyčejných řízků.

Sněhová pěna s ananasem nijak nenabourá vaši dietu a dort s ananasem a karotkou má v sobě celozrnnou mouku a ořechy. Oživte obyčejné vepřové maso jablečnou směsí s mangoldem a ananasem v burgerových houstičkách, super na svačinu. Kokosové mléko báječně zjemní ostré kari. Přidejte si ananas a krevety do této žluté, dálkami vonící polévky. Ananas a kokos tvoří základ karibského svatebního dortu, jednoduchého a ozdobeného jedlými kvítky. Je dovoleno si tento dort upéct, i když se zrovna nechystáte uzavřít sňatek.

Související články

Jak poznáte zralý ananas?
  • Tipy a triky

Jak poznáte zralý ananas?

Nezralý ananas obsahuje velké množství kyselin, které mohou poškodit zubní sklovinu. Kromě toho vám jeho konzumace  nepřinese zrovna příjemný zážitek. Jak poznáte, že je ananas zralý tak akorát?   ...
Jak oloupat a očistit ananas
  • Tipy a triky

Jak oloupat a očistit ananas

Léto bez ananasu si mnozí z nás nedokážou ani představit. Je sladký, šťavnatý, plný vitaminů, pomáhá při redukční dietě a dá se upravit na mnoho způsobů, mezi které patří i grilování. Největší problém při jeho loupání jsou malá očka,...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit