0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak oloupat a očistit ananas

Jak oloupat a očistit ananas
sdílet:

Léto bez ananasu si mnozí z nás nedokážou ani představit. Je sladký, šťavnatý, plný vitaminů, pomáhá při redukční dietě a dá se upravit na mnoho způsobů, mezi které patří i grilování. Největší problém při jeho loupání jsou malá očka, kterých se jen těžko zbavujeme. Víme, jak na ně!

Ananas milujeme čerstvý i v pokrmech, ale jeho loupání není příliš příjemnou záležitostí. Často ho proto necháme v obchodě bez povšimnutí i přesto, že je právě dokonale zralý a voňavý. A to je velká škoda. Přitom stačí vědět, jak na to a uvidíte, že loupání není žádná věda! Natočili jsme pro vás krátké video, ve kterém vám celý proces ukážeme pěkně krok za krokem. Naučíte se ananas bleskurychle oloupat a zbavit tuhého středu. Pak už je jen na vás, zda vyzkoušíte jednoduchý dezert z videa, náš oblíbený recept na grilované kuře s ananasem a karibskou salsou nebo ho sníte jen tak...

Jak tedy správně postupovat při loupání ananasu?

  1. Nejprve odkrojte spodní a poté i vrchní část.
  2. Ananas postavte a strany postupně kolem dokola okrájejte.
  3. Očistěte očka.
  4. Rozkrojte na čtvrtiny.
  5. Z každé čtvrtiny odkrojte tuhý střed.
  6. Nakrájejte na plátky.
     

Pokud je na vás krájení nožem přece jenom zdlouhavé, Pořiďte si raději malé vykrajovátko na melounové kuličky. Vypadá tak trochu jako zmenšené kleště na zmrzlinu a malých oček se s ním zbavíte během chvilky. A ztráty šťavnaté dužiny budou minimální!

Související články

Jak poznáte zralý ananas?
  • Tipy a triky

Jak poznáte zralý ananas?

Nezralý ananas obsahuje velké množství kyselin, které mohou poškodit zubní sklovinu. Kromě toho vám jeho konzumace  nepřinese zrovna příjemný zážitek. Jak poznáte, že je ananas zralý tak akorát?   ...
Tropické ovoce: ananas
  • Tipy a triky

Tropické ovoce: ananas

Ananasovník chocholatý je bylina, která roste z přízemní růžice. Mezi největší producenty ananasu patří Thajsko, Filipíny a Brazílie a báječně sladké plody rostou také na Havaji. Pojďme poctít toto exotické ovoce skvělými kuchyňskými...
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit