Léto bez ananasu si mnozí z nás nedokážou ani představit. Je sladký, šťavnatý, plný vitaminů, pomáhá při redukční dietě a dá se upravit na mnoho způsobů, mezi které patří i grilování. Největší problém při jeho loupání jsou malá očka, kterých se jen těžko zbavujeme. Víme, jak na ně!
Ananas milujeme čerstvý i v pokrmech, ale jeho loupání není příliš příjemnou záležitostí. Často ho proto necháme v obchodě bez povšimnutí i přesto, že je právě dokonale zralý a voňavý. A to je velká škoda. Přitom stačí vědět, jak na to a uvidíte, že loupání není žádná věda! Natočili jsme pro vás krátké video, ve kterém vám celý proces ukážeme pěkně krok za krokem. Naučíte se ananas bleskurychle oloupat a zbavit tuhého středu. Pak už je jen na vás, zda vyzkoušíte jednoduchý dezert z videa, náš oblíbený recept na grilované kuře s ananasem a karibskou salsou nebo ho sníte jen tak...
Jak tedy správně postupovat při loupání ananasu?
- Nejprve odkrojte spodní a poté i vrchní část.
- Ananas postavte a strany postupně kolem dokola okrájejte.
- Očistěte očka.
- Rozkrojte na čtvrtiny.
- Z každé čtvrtiny odkrojte tuhý střed.
- Nakrájejte na plátky.
Pokud je na vás krájení nožem přece jenom zdlouhavé, Pořiďte si raději malé vykrajovátko na melounové kuličky. Vypadá tak trochu jako zmenšené kleště na zmrzlinu a malých oček se s ním zbavíte během chvilky. A ztráty šťavnaté dužiny budou minimální!