Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vaříme pooomalu...

vaření - zelenina na pánvi
ZDROJ: Rawpixel.com
sdílet:

Dát do hrnce, jít od toho a za pár hodin vytáhnout lahůdku. Sen? Nikoli! Ať se jídlo vaří samo.

Pomalé vaření paradoxně šetří čas. O obsah hrnce se totiž v drtivé většině případů nemusíte vůbec starat. (Navíc neexistuje snad jiný způsob, jak docílit, aby změklo české hovězí.) Doba vaření/pečení se může trochu lišit, záleží na kvalitě masa. Rybí maso se na pomalé vaření nehodí, je hotové za pár minut.

Pomalé vaření je návykové, a vyplatí se proto pořídit si pořádné nádobí. Ideální je litinový pekáč s poklicí, který můžete dát jak na sporák, tak strčit do trouby. Krásné nabízí francouzská značka Le Creuset, ale slušný dostanete i v IKEA.

Pokud chcete šetřit nejen čas, ale i elektrickou energii, pořiďte si takzvaný pomalý hrnec. Můžete v něm připravovat nejen maso, ale i brambory nebo zeleninu. Z našich receptů se v pomalém hrnci dá uvařit boloňské ragú, hovězí maso se sušenými rajčaty, kuřecí korma a králík na šalvěji. Suroviny nejdřív podle receptu opečte, promíchejte a dejte do pomalého hrnce. Přiklopte, nastavte na ‚low‘ a vařte 5 hodin.

6x recept na pomalu pečené maso:

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč