0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Linguine s kuřecím ragú, cuketami a šafránem

Linguine s kuřecím ragú, cuketami a šafránem

3.5 / 5. Počet hodnocení: 17
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3829 kcal
Bílkoviny 143 g
Sacharidy 554 g
Tuky 105 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémové kuřecí ragú osvěžte mladými cuketami a nasekanou pažitkou.

Suroviny

kuřecí prsa 200 g
máslo 60 g
mrkev 0.5 ks
řapíkatý celer 0.5 ks
cibule 0.5 ks
mouka pšeničná hladká 1 ČL
mléko 100 ml
sůl
pepř
šafrán 5 ks
nitky
cuketa 300 g
malé
linguine 320 g
pažitka
nasekaná

1 Nakrájejte 200 g kuřecích prsou na nudličky. Opékejte je asi 4 minuty na 60 g másla a lžíci olivového oleje spolu s 1/2 mrkve, 1/2 celerového řapíku a 1/2 cibule, nakrájenými nadrobno. Zaprašte lžičkou hladké mouky, zalijte 100 ml mléka, rozmíchejte, osolte, opepřete a vařte asi 10 minut. Přidejte 50 ml teplého mléka, v němž jste máčeli 5 nitek šafránu, a 300 g malých cuket nakrájených na kolečka a vařte dalších 5 minut. Smíchejte s uvařenými čerstvými linguine nebo jinými dlouhými slabšími těstovinami a posypte nasekanou pažitkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/7

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit