Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Večeře bez masa

Letní omeleta
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Máme za sebou únor, měsíc plný zabijaček. Odpočiňte si od vydatného hodování a připravte večeři, ve které hrají prim mléčné výrobky a zelenina. Uvidíte, že na dobrém jídle si můžete pochutnat i bez masa.

Frittata vás zachrání pokaždé, když máte velký hlad, ale skoro prázdnou lednici. Potřebujete na ni jen vejce, smetanu a sýr. Doplnit ji můžete například houbami, zeleným hráškem nebo – stejně jako my – čerstvým špenátem.

Karbanátky nabízejí mnoho možností přípravy. Když dobře dochutíte červenou čočku, zjistíte, že se bez mletého masa bez problémů obejdete. Navíc sáček červené čočky můžete mít stále po ruce ve spíži. Se šťouchanými bramborami chutnají čočkové karbanátky opravdu každému.

Kapusta je jedním z mála druhů zeleniny, který je při dobrém uskladnění ve skvělé kondici i nyní, na konci zimního období. Pokud připravíte krémovou polévku s kapustou ze zeleninového vývaru a nakonec ji neozdobíte osmaženými plátky slaniny, máte skvělou (a sytou) večeři i bez masa.

Pokud se v pracovním týdnu bez teplé večeře neobejdete, nejspíš už jste vyzkoušeli bezpočet těstovinových variací. Ochutnejte naše penne s houbami a bylinkami. Citronová kůra jim dodává svěžest. Milovníci krémových omáček houby doplní ricottou.

Zapečte sladké bliny s tvarohovou náplní a borůvkovou omáčkou. Příprava ruské varianty palačinek je jednoduchá a navíc – pokud vás představa sladké večeře zrovna nenadchla – k nim můžete místo tvarohu a ovoce podávat také krátce podušený špenát.

Související recepty

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín