Italská verze omelety s pancettou a sušenými rajčaty je jednoduše dokonalá.
Suroviny
olivový olej
2
PL
máslo
1
PL
cibule červená
1
ks
česnek
2
stroužky
pancetta
150
g
na nudličky
rajče
hrst
sušená, na nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce
6
ks
smetana ke šlehání
1
kelímek
oregano
hrst
čerstvé lístky, s tymiánem
parmazán
2
PL
+ hobliny na ozdobu
Postup
1
1 Na pánvi rozehřejte olej, postupně přihoďte cibuli, česnek, pancettu, sušená rajčata, sůl a čerstvě mletý pepř a osmahněte. Dejte stranou.
2 Vajíčka prošlehejte se smetanou, bylinkami a parmazánem. Pánev vymažte máslem, přidejte směs pancetty z pánve, zalijte vajíčky, chvíli opékejte na plotně a pak přesuňte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte dozlatova.