Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frittata s cuketou a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 26
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 41 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce, cuketa, brambory a čedar? Dokonalá kombinace, která může být sytou snídaní, jednoduchým obědem či rychlou večeří z jedné pánve jako stvořenou pro letní dny.

Suroviny

středně velké, na plátky
olivový olej 1 PL
středně velká, na plátky
vejce 4 ks
máta 1 hrst
lístky, hrubě posekané
čedar 100 g
nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Brambory povařte asi šest minut, aby byly taktak uvařené; sceďte je a dejte stranou. Olej zahřejte ve velké, hluboké pánvi vhodné i do trouby a čtyři pět minut na něm opékejte cukety, aby začaly zlátnout. Přisypte brambory a minutu je opékejte spolu s cuketami.

2

Prošlehejte vejce a mátu, dochuťte. Vlijte na pánev, krátce zamíchejte. Pět minut pečte na mírném plameni. Posypte sýrem a pět minut zapékejte pod grilem, aby vejce sedla a sýr ztmavl. Nakrájejte na dílky a jezte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...