Vejce, cuketa, brambory a čedar? Dokonalá kombinace, která může být sytou snídaní, jednoduchým obědem či rychlou večeří z jedné pánve jako stvořenou pro letní dny.
Postup
1
Brambory povařte asi šest minut, aby byly taktak uvařené; sceďte je a dejte stranou. Olej zahřejte ve velké, hluboké pánvi vhodné i do trouby a čtyři pět minut na něm opékejte cukety, aby začaly zlátnout. Přisypte brambory a minutu je opékejte spolu s cuketami.
2
Prošlehejte vejce a mátu, dochuťte. Vlijte na pánev, krátce zamíchejte. Pět minut pečte na mírném plameni. Posypte sýrem a pět minut zapékejte pod grilem, aby vejce sedla a sýr ztmavl. Nakrájejte na dílky a jezte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )
- Světová chuť cukety: Originální cuketová jídla z různých koutů světa(24 receptů )
- 20x levně: Jak úsporně a chutně připravit brambory pro každou příležitost(21 receptů )