0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Frittata s cuketou a bramborami

Frittata s cuketou a bramborami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Frittata s cuketou a bramborami

4.3 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1343 kcal
Bílkoviny 79 g
Sacharidy 41 g
Tuky 90 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce, cuketa, brambory a čedar? Dokonalá kombinace, která může být sytou snídaní, jednoduchým obědem či rychlou večeří z jedné pánve jako stvořenou pro letní dny.

Suroviny

brambory 2 ks
středně velké, na plátky
olivový olej 1 PL
středně velká, na plátky
vejce 4 ks
máta 1 hrst
lístky, hrubě posekané
čedar 100 g
nastrouhaný
sůl
pepř

Postup

1

Brambory povařte asi šest minut, aby byly taktak uvařené; sceďte je a dejte stranou. Olej zahřejte ve velké, hluboké pánvi vhodné i do trouby a čtyři pět minut na něm opékejte cukety, aby začaly zlátnout. Přisypte brambory a minutu je opékejte spolu s cuketami.

2

Prošlehejte vejce a mátu, dochuťte. Vlijte na pánev, krátce zamíchejte. Pět minut pečte na mírném plameni. Posypte sýrem a pět minut zapékejte pod grilem, aby vejce sedla a sýr ztmavl. Nakrájejte na dílky a jezte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč