Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Frittata se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 41
Do 10 minut Velmi snadné 2-3

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1492 kcal
Bílkoviny 89 g
Sacharidy 8 g
Tuky 120 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce, sýr a mladý špenát tvoří chuťově neodolatelné trio. A my z něj vytvořili recept na tuto fantastickou frittatu – nadýchanou vaječnou omeletu, plnou chuti, která zasytí. Ať už si ji připravíte ráno k snídani nebo večer na večeři. Ani v jednom případě vás nezklame.

Suroviny

vejce 6 ks
sůl
pepř
rozdrobený
olivový olej

Postup

1

Rozšlehejte 6 vajec se 100 ml smetany ke šlehání. Osolte, opepřete, vmíchejte 2 hrsti mladého špenátu a 100 g rozdrobeného sýra feta.

2

Směs vlijte do rozehřáté pánve s olivovým olejem a opékejte 2 minuty. Pak vložte pod gril, aby frittata zezlátla i seshora. Podávejte nakrájenou na dílky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín