Večeře na horách

sdílet:
Vyrážíte o víkendu lyžovat na hory? Promyslete si už teď, co budete po návratu ze svahu jíst. Máme pro vás recepty, které vás dobijí energií a pořádně vás prohřejí. Jejich příprava vás však nebude stát skoro žádný čas. Můžete si je nachystat den předem a večer je pak jen ohřát. Ochutnejte jídla, která budete chtít jíst nejen na horách.

Z jednoho hrnce i talíře



Vyprošťovací zelňačka vás vyléčí po prohýřené noci i vyčerpávajícím výletu na běžkách. Brambory můžete uvařit zvlášť a pěkně je rozšťouchat na opečené cibulce – každý si do polévky nabere sám, kolik chce.

Ďábelské topinky s pálivou směsí vás prohřejí. Pokud vás hovězí maso neláká, připravte si jednoduchou italskou bruschettu se směsí sušených rajčat, černých oliv a česneku. Jako obloha na topinku jsou skvělé také bílé fazole nahrubo rozmačkané s petrželkou, čenekem, olivovým olejem, solí a pepřem.

Zapečené tousty mají jednu skvělou vlastnost – můžete je připravit den předem a po návratu ze svahu je jen dáte na pětadvacet minut do trouby. Vynechte šunku, najedí se i vegetariáni.

Ani polévka, ani rizoto, prostě vydatný mexický hrnec s fazolemi, rajčaty a rýží. Přikusujte k němu pořádný krajíc čerstvého chleba a bude vám blaze.

Připravila Jana Kopřivová
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit