Citujeme z originálu: Priam divotvorná polievka, ktorá dodá veľa energie! Deň vopred pripravená získá aj kopu chuti naviac.
Suroviny
Postup
Uzené maso dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu.
Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.
Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem.
Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů)
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů)
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů)
Komentáře
13.01.2008 22:58
úprava
13.01.2008 23:06
úprava II
13.01.2008 23:09
úprava III
18.01.2008 10:22
Poznámka
12.02.2008 13:49
Kapustnica
14.10.2008 13:58
recept
01.06.2008 11:25
úprava
23.01.2008 07:59
Apetit 2/07