Citujeme z originálního receptu: ‚Priam divotvorná polievka, ktorá dodá veľa energie! Deň vopred pripravená získá aj kopu chuti naviac.‘ Kapustnica se sušenými švestkami a klobásou vás už po prvním ochutnání přesune do slovenské krčmy. Zakrojte k ní plátek čerstvého chleba a vychutnejte si neodolatelnou souhru chutí.
Suroviny
Postup
Uzené maso dejte vařit a hned sceďte; tak odstraníte přebytečnou uzenářskou sůl. Pak ho zalijte vlažnou vodou a uveďte znovu do varu.
Po dvaceti minutách přidejte vymačkané a překrájené zelí (lák si nechte na závěrečné dochucení). Pak přihoďte cibuli nakrájenou na kolečka, oloupaný česnek, sušené švestky, nakrájenou klobásu, koření a mírně vařte asi dvě hodiny. Měkké maso vyjměte a nechte trochu vychladnout.
Polévku mezitím zahustěte smetanou s moukou; přidejte na másle osmahnutou papriku a ještě krátce povařte. Vraťte maso nakrájené na úhledné kousky, a je-li třeba, ještě polévku dochuťte lákem, solí a pepřem.
Podávejte nejlépe s chlebem, případně s jiným čerstvým pečivem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )
- Domácí kysané zelí krok za krokem: Jak si připravit vitamínovou bombu a v jakých pokrmech ji využít?(74 receptů )
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- Švestky 20x jinak aneb nejlepší švestkové recepty(34 receptů )
- 60 nejlepších receptů s kysaným zelím: Tradiční jídla, která si zamilujete(60 receptů )
- 15 osvědčených receptů na zelňačku: Pikantní červená s klobásou, bílá s uzeným i vegetariánské verze. Která bude váš favorit?(15 receptů )
Komentáře