0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vydatně, nebo lehce: zelný salát

zelný salát
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Jak vařit, když potřebujete jíst vydatně, a váš partner by se měl v jídle naopak krotit? Máme pro vás recepty na dvě varianty téhož pokrmu.

Pokud máte fyzicky náročnou práci, zatímco váš partner by měl naopak počítat příjem každé kalorie, bude se vám hodit inspirace na jídla, která používají podobné ingredience, ale mají jinou kalorickou hodnotu. Vyzkoušet můžete třeba zelné saláty, které se dají připravit i s jednodenním předstihem. V první variantě připadá na jednu porci 950 kJ, v druhé, vydatnější verzi pak počítejte s 1030 kJ na porci pro osobu. Oba saláty však uspokojí vaše chutě po něčem dobrém. Nezapomínejte na sytivé bílkoviny – lehký salát doplňte kouskem ryby či kuřete.

Dvě varianty jednoho jídla:

Lehce: Červený zelný salát s hroznovým vínem
Vydatně: Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč