0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zelný salát
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 5
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 110 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!

Suroviny

zelí bílé ½ ks
větší kus
houby 1 hrst
jidášovo ucho
žampiony 100 g
malé oloupané
chilli paprička 1 ks
zelená, na tenké proužky
paprika kapie 1 ks
sterilovaná, na tenké proužky
sůl 3 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
krupicový cukr 5 PL
jablečný ocet 6 PL
rostlinný olej 5 PL

Postup

1

Houby namočte na 15 minut do vlažné vody a pak nakrájejte na proužky. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na 2cm čtverečky. Oloupané malé žampiony povařte 5 minut v osolené vodě a pak je vyberte sítkem. Do vody pak vsypte nakrájené zelí a 2 minuty povařte.

2

Vodu slijte, okapané zelí a žampiony dejte do mísy a ještě horké osolte a promíchejte se zázvorem, cukrem a octem. Olej zahřejte v pánvi na 70 °C, přidejte chilli a stáhněte z ohně. Vmíchejte olej s papričkami, houby a proužky kapie a nechte v chladu chvíli uležet.

NĚCO NAVÍC
Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej nebo do teplého, ale ne vroucího oleje vsypte drcené či mleté chilli nebo pálivou papriku. Nechte ustát a čistý olej slijte na salát.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Zajímavosti

Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč