Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!
Suroviny
Postup
Houby namočte na 15 minut do vlažné vody a pak nakrájejte na proužky. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na 2cm čtverečky. Oloupané malé žampiony povařte 5 minut v osolené vodě a pak je vyberte sítkem. Do vody pak vsypte nakrájené zelí a 2 minuty povařte.
Vodu slijte, okapané zelí a žampiony dejte do mísy a ještě horké osolte a promíchejte se zázvorem, cukrem a octem. Olej zahřejte v pánvi na 70 °C, přidejte chilli a stáhněte z ohně. Vmíchejte olej s papričkami, houby a proužky kapie a nechte v chladu chvíli uležet.
NĚCO NAVÍC
Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej nebo do teplého, ale ne vroucího oleje vsypte drcené či mleté chilli nebo pálivou papriku. Nechte ustát a čistý olej slijte na salát.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Zelí: 10 skvělých receptů(10 receptů )