Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pikantní zelný salát
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 7
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1185 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 110 g
Tuky 79 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát z kuchařky Domácí čínská kuchyně z konce 80. let je opravdu nadčasový!

Suroviny

větší kus
houby 1 hrst
jidášovo ucho
malé oloupané
zelená, na tenké proužky
sterilovaná, na tenké proužky
sůl 3 ČL
zázvor (mletý) 1 ČL
jablečný ocet 6 PL
rostlinný olej 5 PL

Postup

1

Houby namočte na 15 minut do vlažné vody a pak nakrájejte na proužky. Zelí bez košťálu a silných žeber nakrájejte na 2cm čtverečky. Oloupané malé žampiony povařte 5 minut v osolené vodě a pak je vyberte sítkem. Do vody pak vsypte nakrájené zelí a 2 minuty povařte.

2

Vodu slijte, okapané zelí a žampiony dejte do mísy a ještě horké osolte a promíchejte se zázvorem, cukrem a octem. Olej zahřejte v pánvi na 70 °C, přidejte chilli a stáhněte z ohně. Vmíchejte olej s papričkami, houby a proužky kapie a nechte v chladu chvíli uležet.

NĚCO NAVÍC
Na ochucení použijte klidně koupený pálivý olej nebo do teplého, ale ne vroucího oleje vsypte drcené či mleté chilli nebo pálivou papriku. Nechte ustát a čistý olej slijte na salát.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...