0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 16
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1034 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 81 g
Tuky 54 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Svěží podzimní jídlo.

Suroviny

sůl 1 PL
na promnutí zelí
sušená rajčata 2 PL
naložená v oleji
cibule 3 ks
středne velké
olivy zelené 3 PL
bez pecek
olivový olej 3 PL
ocet 1 PL
krupicový cukr ½ PL
sůl
pepř
petrželka 1 hrst

Postup

1

Zelí nakrájejte na co nejjemnější nudličky. Možná to zní zvláštně, ale jejich jemnost velmi ovlivní chuťový výsledek. (Odolejte pokušení vhodit zelí do robotu – získali byste podivně rozsekané kousky nevalné chuti.) Nudličky vhoďte do mísy a lehce je poprašte solí. Promněte a nechejte půl hodiny odpočívat v chladu; zelí krásně zkřehne.

2

Cibulky rozkrájejte ,na výšku‘ na osminky a rozdělte na plátky. Sušená odkapaná rajčata (bez nálevu) nakrájejte na jemné proužky. Spolu s cibulí a olivami je přidejte k zelí a vše promíchejte.

3

Olej, ocet a cukr spolu prošlehejte vidličkou v hrnku nebo misce a přelijte přes salát. Promíchejte, mírně opepřete, případně dosolte a ozdobte nasekanou petrželkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/10

Komentáře

Anonym

Recept se nachází v č.10/04, str.39

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč