Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Červený zelný salát s hroznovým vínem

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 57 g
Tuky 30 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost  dodá salátu hroznové víno.

Související recepty

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
nebo 1/2 velké hlávky, nakrouhaná najemno
petrželka 1 hrst
nasekaná
jarní cibulka 6 ks
na plátky
2 hrnky
modré hrozno bobule, bez pecek a přepůlené

Postup

1
1

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 lžičku soli a opepřete.

2 V míse smíchejte nakrouhané zelí, petrželku, jarní cibulku a hroznové víno a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny do lednice. Před podáváním vmíchejte olej.

NŇCO NAVíC
Nepřidávejte do zálivky vodu a před rozležením ani olej, vyplaví krásnou červenou barvu. Osolené zelí stačí rukama pečlivě promačkat, aby zkřehlo, rozhodně ho nespařujte!

Apetit magazín

AD
Lahodná podzimní bruschetta

Lahodná podzimní bruschetta

Co pořád vymýšlet k večeři, aby si celá rodina pochutnala? Také vám často hlavou jde tato myšlenka? Pokud ano, mám pro vás tip na lahodnou podzimní bruschettu, která se hodí i jako snack nebo dopolední brunch v italském stylu. ...