0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Červený zelný salát s hroznovým vínem

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 573 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 57 g
Tuky 30 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost  dodá salátu hroznové víno.

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 2 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
zelí červené 1
nebo 1/2 velké hlávky, nakrouhaná najemno
petrželka 1 hrst
nasekaná
jarní cibulka 6 ks
na plátky
2 hrnky
modré hrozno bobule, bez pecek a přepůlené
1

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 lžičku soli a opepřete.

2 V míse smíchejte nakrouhané zelí, petrželku, jarní cibulku a hroznové víno a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny do lednice. Před podáváním vmíchejte olej.

NĚCO NAVÍC
Nepřidávejte do zálivky vodu a před rozležením ani olej, vyplaví krásnou červenou barvu. Osolené zelí stačí rukama pečlivě promačkat, aby zkřehlo, rozhodně ho nespařujte!

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha
  • Tipy a triky

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete i v odlehčeném letním bramborovém salátu. Lze ho podávat...
Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
AD
Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?
  • Lidé a jídlo

Jak si užít letní grilovačky, aniž by vám po nich bylo těžko?

K letní sezoně patří pohodové posezení s rodinou, přáteli a také spousta připravených dobrot a osvěžujících drinků. Opékačky v lese, grilovačky na balkóně, v zahradě nebo v kavárně — stav ideál. Jak si to ale co nejvíc užít a dopřát vše, co...

Obchod Apetit