Nemusíte přidávat cukr, pikantní nasládlost dodá salátu hroznové víno.
Suroviny
jablečný ocet
2
PL
hořčice dijonská
1
PL
třtinový cukr
2
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej
2
PL
panenský
nebo 1/2 velké hlávky, nakrouhaná najemno
petrželka
1
hrst
nasekaná
jarní cibulka
6
ks
na plátky
2
hrnky
modré hrozno bobule, bez pecek a přepůlené
Postup
1
1
Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 lžičku soli a opepřete.
2 V míse smíchejte nakrouhané zelí, petrželku, jarní cibulku a hroznové víno a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny do lednice. Před podáváním vmíchejte olej.
NŇCO NAVíC
Nepřidávejte do zálivky vodu a před rozležením ani olej, vyplaví krásnou červenou barvu. Osolené zelí stačí rukama pečlivě promačkat, aby zkřehlo, rozhodně ho nespařujte!