0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 170 g
Tuky 151 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.

Suroviny

vlašské ořechy 0.75 hrnku
jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
zakysaná smetana 170 g
nebo smetanový jogurt
zelí bílé 1 ks
malé nebo půlka velkého, nakrouhané najemno
koriandr 3 PL
nasekané listy
kopr 3 PL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka 8 ks
na plátky
hroznové víno 2 hrnky
bez semen a přepůlené

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Vlašské ořechy rozložte na plech a dejte lehce opražit do trouby na 5–7 minut. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

2 Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete.

3 V míse smíchejte nakrouhané zelí, koriandr, kopr, jarní cibulku, hroznové víno a ořechy a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny. Před podáváním vmíchejte olivový olej a zakysanou smetanu.

NĚCO NAVÍC
Až budete dávat salát do lednice, zabalte misku do potravinové fólie a udělejte do ní tři dírky – salát totiž pracuje a mění se i jeho teplota.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...
Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...

Obchod Apetit