Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 ()
Do 30 minut 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 50 g
Cukr 170 g
Tuky 151 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.

Suroviny

vlašské ořechy 0.75 hrnek
jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
zakysaná smetana 170 g
nebo smetanový jogurt
zelí bílé 1
malá nebo 1/2 velké hlávky, nakrouhaná najemno
koriandr 3 PL
nasekané listy
kopr 3 PL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka 8 ks
na plátky
hroznové víno 2 hrnky
bez semen a přepůlené
1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlašské ořechy rozložte na plech a dejte lehce opražit do trouby na 5–7 minut. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

2

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete.

3

V míse smíchejte nakrouhané zelí, koriandr, kopr, jarní cibulku, hroznové víno a ořechy a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny. Před podáváním vmíchejte olivový olej a zakysanou smetanu.

NĚCO NAVÍC

Až budete dávat salát do lednice, zabalte misku do potravinové fólie a udělejte do ní tři dírky – salát totiž pracuje a mění se i jeho teplota.

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit