Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 170 g
Tuky 151 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.

Související recepty

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
nebo smetanový jogurt
malé nebo půlka velkého, nakrouhané najemno
koriandr čerstvý 3 PL
nasekané listy
kopr 3 PL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka 8 ks
na plátky
bez semen a přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlašské ořechy rozložte na plech a dejte lehce opražit do trouby na 5–7 minut. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

2

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete.

3

V míse smíchejte nakrouhané zelí, koriandr, kopr, jarní cibulku, hroznové víno a ořechy a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny. Před podáváním vmíchejte olivový olej a zakysanou smetanu.

NĚCO NAVÍC
Až budete dávat salát do lednice, zabalte misku do potravinové fólie a udělejte do ní tři dírky – salát totiž pracuje a mění se i jeho teplota.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!
  • Zajímavosti

Sbohem chaosu v kuchyni: ušetříte místo i nervy!

Říká se, že dobrý kuchař nikdy neviní své nástroje. Ale přiznejme si, kdo z nás nezažívá frustraci, když pátrá po té správné pánvičce schované někde mezi hromadou jiného nádobí? Pokud vaše kuchyň občas připomíná přeplněnou skříň, které...