Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

Krémový zelný salát s vlašskými ořechy

4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2248 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 170 g
Tuky 151 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát můžete připravit klidně den dopředu, krásně se rozleží a nasákne všechny chutě ze zálivky.

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
hořčice dijonská 1 PL
třtinový cukr 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
panenský
nebo smetanový jogurt
malé nebo půlka velkého, nakrouhané najemno
koriandr čerstvý 3 PL
nasekané listy
kopr 3 PL
čerstvý, nasekaný
jarní cibulka 8 ks
na plátky
bez semen a přepůlené

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Vlašské ořechy rozložte na plech a dejte lehce opražit do trouby na 5–7 minut. Nechte vychladnout a pak nasekejte nahrubo.

2

Na zálivku prošlehejte ocet, hořčici, cukr a 1 a 1/2 lžičky soli a opepřete.

3

V míse smíchejte nakrouhané zelí, koriandr, kopr, jarní cibulku, hroznové víno a ořechy a smíchejte se zálivkou. Zakryté dejte před podáváním rozležet na 1 až 4 hodiny. Před podáváním vmíchejte olivový olej a zakysanou smetanu.

NĚCO NAVÍC
Až budete dávat salát do lednice, zabalte misku do potravinové fólie a udělejte do ní tři dírky – salát totiž pracuje a mění se i jeho teplota.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...