0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vylaďte si tu svou velikonoční nádivku

Velikonoční nádivka podle Marty
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jehněčí, kraslice, beránci, mazance a…? Velikonoční nádivka! Hýří barvami, je plná vajíček a bylinek a k Velikonocům neodmyslitelně patří. Na Bílou sobotu, tedy již za týden, nesmí chybět k žádné velikonoční večeři.

Pár triků

Nádivky se připravují s mlékem, oblíbeným kořením a pečivem klidně staršího data. Když chcete, aby byla nadýchanější, použijte zvlášť žloutky a našlehané bílky opatrně vmíchejte až nakonec.

Klasicky se připravuje s uzeným masem, případně s anglickou slaninou, ale jestli nemáte maso rádi, bude vám chutnat s hráškem anebo s houbami.

Zeleň

Do nádivky se vyplatí zahrnout mladé kopřivy, které se před použitím spařují horkou vodou, aby neštípaly do jazyka. Na kopřivy vyrazte nejlépe úplně mimo civilizaci, daleko od silnic. Vezměte si s sebou rukavice, aby vás kopřivy nepožahaly. Vybírejte rostlinky menší než 30 cm.

Alternativou ke kopřivám může být čerstvý listový špenát, který nadrobno nakrájíte. Nezapomeňte ani na jarní bylinky, jako je řeřicha, petrželová nať nebo pažitka, a také na muškátový květ.

Teplá i studená

Když se vám nechce rozehřívat troubu, zkuste nádivku upéct třeba v remosce. Podávejte ji teplou s bramborami nebo s mladým masem. Druhý den chutná i studená s kyselou okurkou a pečivem.

Je vlastně úplně na vás, jak si svou domácí nádivku připravíte a co si do ní dáte. Můžete se ale nechat inspirovat našimi recepty.

4× velikonoční nádivka podle Apetitu:

Připravila Lucie Perlíková

Související články

Velikonoční nádivka 5x jinak
  • Tipy a triky

Velikonoční nádivka 5x jinak

Vybrali jsme pro vás pět receptů na nádivky, které nám chutnají ze všech nejvíc. Jestli vyzkoušíte klasiku, nebo si upečete něco nového, necháme na vás.   ...
Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích
  • Zajímavosti

Mazanec, nádivka, jidáše aneb Co se jí o Velikonocích

Pro každého k Velikonocům neodmyslitelně patří beránek, mazanec a nádivka s kopřivami. Ochutnat toho však v těchto dnech můžete daleko víc, každé jídlo má svůj význam. Na některých jídlech si pochutnáváme dodnes a jiná upadla v zapomnění....
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami
  • Poradna

Oslavte babí léto dokonalými chuťovkami

Létu sice už odzvonilo, začínající podzim však přináší stále spoustu příležitostí ke společenskému setkání. Dostali jste pozvánku na piknik nebo odpolední víkendové grilování s přáteli a lámete si hlavu, co donést jako pohoštění?...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit