0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

Nádivka s uzeným bůčkem a jarními bylinkami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 19
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6278 kcal
Bílkoviny 249 g
Sacharidy 461 g
Tuky 328 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství šalvěje.

Suroviny

rohlíky 10 ks
na kostičky
vejce 7 ks
mléko 100 ml
smetana ke šlehání 100 ml
sůl
pepř
muškátový oříšek
uzený bůček 520 g
předvařený, vakuovaný
máslo 2 PL
či sádlo + na vymazání formy
petrželka 1 hrsti
velká, nadrobno
kopřiva 2 hrsti
čerstvá, nadrobno
pažitka 1 PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL

1 Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.

2 Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit