Čím nižší nádivku uděláte, tím bude křupavější. Kopřivy lze nahradit petrželkou a přidat můžete i stopové množství šalvěje.
Suroviny
rohlíky
10
ks
na kostičky
vejce
7
ks
mléko
100
ml
smetana ke šlehání
100
ml
sůl
pepř
uzený bůček
520
g
předvařený, vakuovaný
máslo
2
PL
či sádlo + na vymazání formy
petrželka
1
hrsti
velká, nadrobno
kopřiva
2
hrsti
čerstvá, nadrobno
pažitka
1
PL
nasekaná
kypřicí prášek do pečiva
1
ČL
Postup
1
Rohlíky dejte do větší mísy a pak je přelijte směsí vajec prošlehaných s mlékem, smetanou, solí, pepřem a špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Rohlíky by měly tekutinu krásně nasát.
2
Bůček nakrájejte na kostičky a opečte na sádle či másle, nechte zchladnout a pak přimíchejte k rohlíkům. Nakonec přidejte nasekané bylinky a prášek do pečiva a promíchejte. Nádivku přendejte do formy vymazané máslem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova a dokřupava.