Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3859 kcal
Bílkoviny 192 g
Cukr 323 g
Tuky 161 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Na klasickou nádivku zkrátka nedáme dopustit. Zkuste ji ale posunout ještě o krok dál a vylepšit ji nasekanými mandlemi!

Suroviny

rohlíky 7 ks
nebo housky, z předchozího dne
mléko 150 ml
plnotučné, část lze nahradit uzeným vývarem
máslo 50 g
změklé
vejce 6 ks
žloutky a bílky oddělené
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek špetka
strouhaný
uzené maso 300 g
libovolné, předem uvařené, zchladlé, vývar můžete uchovat
150 g
zelené lupení mladý špenát, medvědí česnek, petrželka, kopřivy…
mandle 1 hrst
velká hrst, nasekané

1 Troubu předehřejte na 180°C. Pečivo nakrájejte na úhledné kostičky a nechte proschnout (nejlepší je pečivo nakrájené již předchozího dne. Pokud spěcháte, můžete si pomoci troubou a kostičky v ní za mírné teploty prosušit).

2 Mléko mírně ohřejte a rozmíchejte v něm máslo a žloutky, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. (Část mléka můžete nahradit vývarem z uzeného masa.) Do mísy dejte pečivo a zalijte jej směsí mléka, másla a žloutků. Uzené maso nakrájejte. Bílky vyšlehejte do pevného sněhu. Přidejte maso, zelené lupení (medvědí česnek posekejte, kopřivy jako jediné je lepší spařit a vymačkat z nich přebytečnou vodu). Směs spojte opatr- ně sněhem, nalijte do vymazané a strouhankou vysypané formy na biskupský chlebíček. Posypte mandlemi, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nezezlátne.

NĚCO NAVÍC
Použít můžete cokoli zeleného, i rukolu nebo polníček. Nejlepší je směs, jen z rukoly by mohla nádivka chutnat hořce. Mandle můžete vmíchat i dovnitř nádivky. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...
  • Novinky a zajímavosti

Kde se může skrývat lepek?

Lepku se lze vyhnout vyřazením mouky z jídelníčku. Jenže, co když mouku v kupovaných potravinách neočekáváte? Víte, kde na mouku můžete narazit, aniž byste pátrali ve složení na obalu?  ...
  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...

Obchod Apetit