Tato velikonoční nádivka se skvěle hodí k pečenému kuřeti. Voní po uzeném mase, petrželka jí dodá svěžest a kopřivy zase říz. O Velikonocích nesmí chybět na žádném stole. A ověřený recept na velikonoční nádivku proto nesmí ve vaší kuchařce chybět.
Suroviny
vejce
6
ks
bílky a žloutky zvlášť
mléko
250
ml
muškátový oříšek
špetka
rohlíky
8
ks
nakrájené na kostičky
kopřiva
hrst
čerstvé
petrželka
hrst
uzené maso
400
g
krkovička
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo
na vymazání
strouhanka
na vysypání pekáčku
máslo
Postup
1
Z bílků ušlehejte pevný sníh.
2
Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.
3
Předehřejte troubu na 180 °C.
4
Kopřivy spařte horkou vodou.
5
Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
6
Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční oběd s kuřetem(5 receptů)