0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pečené kuře s velikonoční nádivkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 81
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3816 kcal
Bílkoviny 216 g
Sacharidy 373 g
Tuky 119 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tato velikonoční nádivka se skvěle hodí k pečenému kuřeti. Voní po uzeném mase, petrželka jí dodá svěžest a kopřivy zase říz. O Velikonocích nesmí chybět na žádném stole. A ověřený recept na velikonoční nádivku proto nesmí ve vaší kuchařce chybět. 

Suroviny

vejce 6 ks
bílky a žloutky zvlášť
mléko 250 ml
muškátový oříšek špetka
rohlíky 8 ks
nakrájené na kostičky
kopřiva hrst
čerstvé
petrželka hrst
krkovička
sůl
pepř
čerstvě mletý
sádlo
na vymazání
strouhanka
na vysypání pekáčku
máslo

Postup

1

Z bílků ušlehejte pevný sníh.

2

Žloutky rozkvedlejte v mléce, přidejte špetku muškátového oříšku a směsí zalijte kostičky pečiva; nechte chvíli stát.

3

Předehřejte troubu na 180 °C.

4

Kopřivy spařte horkou vodou.

5

Pak je spolu s pokrájenou uzenou krkovičkou a petrželkou vmíchejte k rohlíkům, osolte, opepřete a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.

6

Pekáček vymažte sádlem, vysypte strouhankou, přesuňte těsto, poklaďte máslem a pečte 20–30 minut dozlatova.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/4

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč