Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyrobte si vlastní kysané zelí

Kysané zelí
ZDROJ: ImageProfessionals
sdílet:

Jedinečnou zimní zásobárnu vitaminu C můžete mít i ve své spíži. Víte, jak na to? Redaktorka Stáňa Moravcová několik týdnů testovala a ladila postup na kvašené zelí, které se dá připravit i v tom nejmenším bytě, s pomocí dvou sklenic a z jediné hlávky zelí.

Vedle postupu pro vás máme i pár tipů, jak kysané zelí dál využít – samozřejmě pokud ho nesníte hned jen tak…

Jak na domácí kvašené zelí?

  • Nejprve ho očistěte, pak nakrájejte na co nejjemnější nudličky nebo nakrouhejte.
  • Po rovnoměrném prosolení a prosypání kmínem se zelí tluče v míse paličkou, dokud nezíská jasnější barvu a nepustí šťávu.
  • Takto upravenou zeleninu pak stačí natlačit do omytých a osušených sklenic, nejlépe s patentním uzávěrem.
  • Po třech dnech již můžete zelí jíst.

Podrobný návod a tipy na domácí přípravu jsme pro vás popsali v našem receptu. Kysané zelí se skvěle hodí do celé řady slaných a skromných pokrmů. Nezapomeňte si proto uvařit zelňačku, halušky, nádivku, zelníky, závin nebo masové závitky.

Související články

Autor: Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...