Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kyselica s houbami

Polévka kyselica
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kyselica s houbami

3.4/5 Počet hodnocení: 35
Více než hodinu Velmi snadné Pro 8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4671 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 384 g
Tuky 269 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dalibor Křivánek, rodák z Bojkovic, podlehl kouzlu české kuchyně v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise, kde pracoval skoro deset let.

Suroviny

sušené houby 100 g
máslo 100 g
cibule 200 g
nadrobno
bobkový list 2 ks
nové koření 5 kuličky
kmín 1 ČL
mouka pšeničná hladká 2 PL
vývar kuřecí 1 l
zelí kysané 750 g
pokrájené
sůl a pepř
čerstvě mletý

1 Den předem namočte fazole, aby nabobtnaly. Alespoň hodinu před vařením namočte i sušené houby.

2 Fazole uvařte v nové vodě doměkka. Na másle zpěňte cibuli spolu s kořením, pak přisypte mouku a nechte lehce zpěnit. Zalijte vodou z hub, máte-li sušené, a vývarem. Přiveďte k varu.

3 Do polévky vložte zelí (vodu nevylévejte, použijete ji na dochucení místo octa), uvařené fazole a namočené houby. Důkladně provařte půl hodiny, dochuťte solí a pepřem a vodou ze zelí, zalijte smetanou, počkejte na první bublinku a můžete podávat.

NĚCO NAVÍC

Dalibor Křivánek z řeznictví Naše maso o svém zamilovaném jídle z rodného kraje prozrazuje: „Kyselica je pořádně hutná polévka, která nejlépe chutná s podmáslovým chlebem. U nás doma se jedla vždycky na Vánoce, ale dát si ji můžete i na podzim s čerstvě nasbíranými houbami.“

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč