0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané kuře s červeným zelím

Opékané kuře s červeným zelím
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Opékané kuře s červeným zelím

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2755 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 272 g
Tuky 93 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.

Suroviny

hořčice francouzská 2 PL
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
olivový olej 6 PL
a trochu na zakapání
zelí červené 300 g
jemně nakrájené
kuřecí prsa 4 ks
s kůží
čekanka 1 ks
rozdělené na lístky
fazole bílé 400 g
sterilované, scezené a propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

1 Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.

2 Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.

3 Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit