0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Opékané kuře s červeným zelím

Opékané kuře s červeným zelím
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:

Opékané kuře s červeným zelím

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2755 kcal
Bílkoviny 190 g
Sacharidy 272 g
Tuky 93 g
Vláknina 67 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.

Suroviny

hořčice francouzská 2 PL
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
olivový olej 6 PL
a trochu na zakapání
zelí červené 300 g
jemně nakrájené
kuřecí prsa 4 ks
s kůží
čekanka 1 ks
rozdělené na lístky
fazole bílé 400 g
sterilované, scezené a propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
čerstvě mletý

1 Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.

2 Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.

3 Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/10

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč