Opékané kuře s červeným zelím

Opékané kuře s červeným zelím

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2383 kcal
Bílkoviny 186 g
Cukr 272 g
Tuky 97 g
Vláknina 71 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik
Zelný salát je velmi dobrý. Kdo nehlídá každý gram tuku, může zvolit horní část stehen – jsou sice tučnější, ale šťavnatější.

Suroviny

hořčice francouzská 2 PL
česnek 1 stroužek
jemně nasekaný
krupicový cukr 1 ČL
přírodní
olivový olej 6 PL
a trochu na zakapání
zelí červené 300 g
jemně nakrájené
kuřecí prsa 4 ks
s kůží
čekanka 1 ks
rozdělené na lístky
fazole 400 g
sterilované, scezené a propláchnuté
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Hořčici, česnek, sůl, pepř a cukr důkladně prošlehejte ve větší míse. Pak za stálého šlehání pomalu přikapávejte pět lžic olivového oleje. Vmíchejte promačkané zelí. Salát dejte stranou.

2. Grilovací nebo těžkou nepřilnavou pánev nechte při vyšší teplotě rozehřát. Kuře potřete zbylým olejem a opékejte na pánvi, nejprve asi deset minut kůží dolů, až zezlátne a bude krásně křupavá. Obraťte a ještě asi pět minut dopékejte.

3.
Čekankové lístky rozprostřete na talíře, do zelného salátu vmíchejte fazole a rozdělte ho na jednotlivé porce. Přidejte kuře, osolte a opepřete, zakápněte trochou olivového oleje a podávejte.

Obchod Apetit