0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Základní recept na dokonalou drobenku

Základní recept na dokonalou drobenku
sdílet:

Jaký je správný poměr surovin, aby drobenka nebo žmolenka nebyla příliš mastná a po upečení hezky křupala?

Drobenka bude držet v pevných hrudkách a nerozplizne se na jednolitou krustu, pokud se budete držet základního pravidla.

  • Poměr surovin na drobenku by měl být 2 : 1 : 1, tedy dva díly mouky (polohrubé či hrubé) k jednomu dílu másla a stejnému množství cukru.
  • Připravená drobenka by měla být drobivá, při stisku mezi prsty držet pohromadě, neměly by však být příliš mastná.
  • Pokud se začíná podobat spíše křehkému těstu, nebojte se přisypat trochu mouky. Jen tak docílíte správných drobečků.

NĚCO NAVÍC

Chcete žmolenku po upečení opravdu křehkou a křupavou? Přidejte k základním surovinám navíc jeden žloutek.

Další drobenkové tipy a triky najdete v článku Jak na dokonalou drobenku.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč