Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Recept Pavla Berkyho na sendvič s pečenými paprikami a klobásou z filmu Kmotr

Pavel Berky
ZDROJ: Se souhlasem Pavla Berkyho
sdílet:

Kmotr všech sendvičů? Tím by byl určitě ten z legendární trilogie Kmotr. Pavel Berky otestoval náš recept, který trochu vylepšil. Salsicci dal do ciabatty hned dvě a připravil i pikantní pesto ze sušených rajčat. Největší lahůdkou jsou pečené papriky! 

V každém čísle časopisu Apetit najdete naši spolupráci s Pavlem Berkym. Jak probíhá? Pavel si každý měsíc vybere recept z nového čísla a otestuje ho. Video, v němž najdete Pavlovu verzi receptu, pak najdete na jeho i našem Instagramu. A také na TikToku, YouTube, Pinterestu a Facebooku.

Skryt pre seznam

Tentokrát si Pavel Berky vybral jídlo z našich filmových receptů, které jsme souhrnně nazvali Mafiánské léto. Sendvič se salsicciou se objevil ve třetím díle filmové ságy Kmotr. Ve scéně hraje důležitou roli.

  • Hned co si gangster Joey Zasa do sendviče kousl, dohnal ho Vincent Mancini a zastřelil ho. Vy se ale nemusíte bát, žádné nebezpečí vám nehrozí, a tak si sendvič v klidu vychutnejte!

Co je salsiccia?  

Salsciccia je italská klobáska, která se vyrábí v mnoha variantách. Jde o masovou klobásu (nejčastěji z nasekaného a ochuceného vepřového nebo hovězího masa.

  • Existují ale i salsicci z divočiny, z vnitřností, telecího či jehněčího masa, brambor či fazolí.
  • I s kořením a bylinkami se různě experimentuje, skvěle chutná třeba s fenyklem.
  • Na výběr je ze sušené a čerstvé varianty. Sušená je hodně aromatická a hodí se jen tak na přikusování, čerstvá lze používat dvěma způsoby – můžete ji připravit jako klasickou klobásu vcelku nebo ze střívka vytlačit obsah a pracovat s ním podobně jako s mletým masem.   

Pečené papriky 

Součástí bagety jsou pečené papriky, které připravíte velmi rychle. Stačí je potřít olivovým olejem a dát péct na 200 stupňů zhruba na 25 minut, anebo dokud jejich slupka nezačne na pár místech černat.

  • Po upečení papriky zabalte do pytlíku a nechte je chvíli zapařit. Slupka z nich půjde snadno stáhnout. 

Pavlovo pikantní pesto ze sušených rajčat 

Pesto připravíte tak, že do mixérů přidáte sušená rajčata, pečený česnek, chilli papričku, olivový olej a jednu pečenou papriku. S poměrem ingrediencí si můžete různě hrát podle své chuti.

Zdroj: časopis Apetit, Pavel Berky, EatingWell, Tasty

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč