Kmotr všech sendvičů? Tím by byl určitě ten z legendární trilogie Kmotr. Pavel Berky otestoval náš recept, který trochu vylepšil. Salsicci dal do ciabatty hned dvě a připravil i pikantní pesto ze sušených rajčat. Největší lahůdkou jsou pečené papriky!
V každém čísle časopisu Apetit najdete naši spolupráci s Pavlem Berkym. Jak probíhá? Pavel si každý měsíc vybere recept z nového čísla a otestuje ho. Video, v němž najdete Pavlovu verzi receptu, pak najdete na jeho i našem Instagramu. A také na TikToku, YouTube, Pinterestu a Facebooku.
Tentokrát si Pavel Berky vybral jídlo z našich filmových receptů, které jsme souhrnně nazvali Mafiánské léto. Sendvič se salsicciou se objevil ve třetím díle filmové ságy Kmotr. Ve scéně hraje důležitou roli.
- Hned co si gangster Joey Zasa do sendviče kousl, dohnal ho Vincent Mancini a zastřelil ho. Vy se ale nemusíte bát, žádné nebezpečí vám nehrozí, a tak si sendvič v klidu vychutnejte!
Co je salsiccia?
Salsciccia je italská klobáska, která se vyrábí v mnoha variantách. Jde o masovou klobásu (nejčastěji z nasekaného a ochuceného vepřového nebo hovězího masa.
- Existují ale i salsicci z divočiny, z vnitřností, telecího či jehněčího masa, brambor či fazolí.
- I s kořením a bylinkami se různě experimentuje, skvěle chutná třeba s fenyklem.
- Na výběr je ze sušené a čerstvé varianty. Sušená je hodně aromatická a hodí se jen tak na přikusování, čerstvá lze používat dvěma způsoby – můžete ji připravit jako klasickou klobásu vcelku nebo ze střívka vytlačit obsah a pracovat s ním podobně jako s mletým masem.
Pečené papriky
Součástí bagety jsou pečené papriky, které připravíte velmi rychle. Stačí je potřít olivovým olejem a dát péct na 200 stupňů zhruba na 25 minut, anebo dokud jejich slupka nezačne na pár místech černat.
- Po upečení papriky zabalte do pytlíku a nechte je chvíli zapařit. Slupka z nich půjde snadno stáhnout.
Pavlovo pikantní pesto ze sušených rajčat
Pesto připravíte tak, že do mixérů přidáte sušená rajčata, pečený česnek, chilli papričku, olivový olej a jednu pečenou papriku. S poměrem ingrediencí si můžete různě hrát podle své chuti.
Zdroj: časopis Apetit, Pavel Berky, EatingWell, Tasty