Cannoli s limoncellem

Cannoli s limoncellem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do hodiny Pro zkušené

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3810 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 352 g
Tuky 208 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
plus na poprášení
krupicový cukr 1 PL
máslo 30 g
nasekaný
vejce 1 ks
žloutek a bílek zvlášť
víno bílé 125 ml
rostlinný olej
na smažení
pistácie 2 PL
nasekané
Na náplň
ricotta 400 g
mascarpone 250 g
moučkový cukr 160 g
na poprášení
vanilkový extrakt 1 ČL
1 ČL
strouhaná kůra z citronu
60 ml
limoncello

1 Dejte mouku, cukr a máslo do robotu. Mixujte, až vznikne drobenka. Za stálého chodu přidejte žloutek a víno a zpracujte na těsto. Vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 4 díly. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě 15 minut odpočinout.

2 Mezitím naplňte rendlík do poloviny ole- jem a na středním plameni ho rozehřejte na 180°C. Po částech rozválejte vždy čtvrtku těsta na pomoučněné pracovní ploše na 2mm silný plát. Vykrojte z něj obdélníky 8x10cm. Po částech je zarolujte kolem kovové trubičky na cannoli (kremrole) nebo kolem trubek těstovin cannelloni. Šev vždy potřete bílkem a slepte ho.

3 Opatrně spusťte do oleje a smažte 1–2 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a po zhruba 2 minutách stáhněte z trubiček a nechte zchladnout.

4 Prošlehejte přísady na náplň. Dejte do zdobicího sáčku s rovnou špičkou o prů- měru 1,7cm a naplňte cannoli. Konce obalte v pistáciích a před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Trubičky na cannoli lze připravit 1–2 dny předem a uchovat v dobře uzavřené krabici bez přístupu vzduchu. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit