Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Cannoli s limoncellem

Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení!

Vydání: 2015/8
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Pro zkušené
Počet porcí: Na 24 trubiček
Doba přípravy: Do hodiny
+ odpočinutí
PT2M
Smažení 0:02
Cukroví

Ingredience

    • 225g hladké mouky + na poprášení
    • 1 lžíce krupicového cukru
    • 30g másla, nasekaného
    • 1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
    • 125ml bílého vína
    • rostlinný olej na smažení
    • 2 lžíce nasekaných pistáciových oříšků 

    NA NÁPLŇ

    • 400g ricotty
    • 250g mascarpone
    • 160g moučkového cukru + na poprášení
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
    • 60ml limoncella

Příprava jídla

1 Dejte mouku, cukr a máslo do robotu. Mixujte, až vznikne drobenka. Za stálého chodu přidejte žloutek a víno a zpracujte na těsto. Vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 4 díly. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě 15 minut odpočinout.

2 Mezitím naplňte rendlík do poloviny ole- jem a na středním plameni ho rozehřejte na 180°C. Po částech rozválejte vždy čtvrtku těsta na pomoučněné pracovní ploše na 2mm silný plát. Vykrojte z něj obdélníky 8x10cm. Po částech je zarolujte kolem kovové trubičky na cannoli (kremrole) nebo kolem trubek těstovin cannelloni. Šev vždy potřete bílkem a slepte ho.

3 Opatrně spusťte do oleje a smažte 1–2 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a po zhruba 2 minutách stáhněte z trubiček a nechte zchladnout.

4 Prošlehejte přísady na náplň. Dejte do zdobicího sáčku s rovnou špičkou o prů- měru 1,7cm a naplňte cannoli. Konce obalte v pistáciích a před podáváním pocukrujte.

NĚCO NAVÍC

Trubičky na cannoli lze připravit 1–2 dny předem a uchovat v dobře uzavřené krabici bez přístupu vzduchu. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Polpettine di pane

Sicilské marinované olivy

Bocconcini s petrželkou a chilli

Letní caponata

Linguine s pečenými rajčaty a piniovými oříšky

Sfincione

Kuře s fenyklem a pancettou

Opilé dezerty

Přidat komentář