
Cannoli s limoncellem
Klasické cannoli se ochucují pomerančovou kůrou, naše citronová verze zjemněná mascarpone však taky stojí za vyzkoušení!
Ingredience
- 225g hladké mouky + na poprášení
- 1 lžíce krupicového cukru
- 30g másla, nasekaného
- 1 vejce, žloutek a bílek zvlášť
- 125ml bílého vína
- rostlinný olej na smažení
- 2 lžíce nasekaných pistáciových oříšků
- 400g ricotty
- 250g mascarpone
- 160g moučkového cukru + na poprášení
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička strouhané kůry z biocitronu
- 60ml limoncella
NA NÁPLŇ
Příprava jídla
1 Dejte mouku, cukr a máslo do robotu. Mixujte, až vznikne drobenka. Za stálého chodu přidejte žloutek a víno a zpracujte na těsto. Vyklopte na pracovní plochu a rozdělte na 4 díly. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte při pokojové teplotě 15 minut odpočinout.
2 Mezitím naplňte rendlík do poloviny ole- jem a na středním plameni ho rozehřejte na 180°C. Po částech rozválejte vždy čtvrtku těsta na pomoučněné pracovní ploše na 2mm silný plát. Vykrojte z něj obdélníky 8x10cm. Po částech je zarolujte kolem kovové trubičky na cannoli (kremrole) nebo kolem trubek těstovin cannelloni. Šev vždy potřete bílkem a slepte ho.
3 Opatrně spusťte do oleje a smažte 1–2 minuty dozlatova. Nechte okapat na papírových utěrkách a po zhruba 2 minutách stáhněte z trubiček a nechte zchladnout.
4 Prošlehejte přísady na náplň. Dejte do zdobicího sáčku s rovnou špičkou o prů- měru 1,7cm a naplňte cannoli. Konce obalte v pistáciích a před podáváním pocukrujte.
NĚCO NAVÍC
Trubičky na cannoli lze připravit 1–2 dny předem a uchovat v dobře uzavřené krabici bez přístupu vzduchu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
K H
31. Říjen 2020 19:48
Martina Zajícová
3. Listopad 2020 10:14
moc nás mrzí, že Vás recept takhle potrápil.
Recept jsme samozřejmě otestovali, výsledek koneckonců můžete vidět na fotce, ale to bohužel neznamená, že se nemůže stát, že někomu vůbec nesedne :-(. Recept máme od kolegyně, která dlouho na Sicílii žila. Existují ovšem i jiné recepty – některé neobsahují vejce (nebo obsahují jenom bílek), jiné zase místo másla používají sádlo. Je možné, že by Vám jiný recept vyhovoval lépe a s těstem by se Vám pracovalo snáz.
Co se týče náplně, je fakt, že ricottu s mascarpone a limoncellem jde velmi snadno přemíchat, a pak má tendenci začít řídnout. Roli může hrát i moučkový cukr, který občas také dokáže při přípravě krému dost zkomplikovat život. Radili bychom míchat opravdu opatrně a pouze do spojení. Limoncello lze přidat v menším množství.
Je nám ale jasné, že podruhé už asi receptu šanci nedáte a mrzí nás to. Nejvíc je nám ale pochopitelně líto Vašeho zklamání. Umíme se do té frustrace vžít.
Doufáme, že podobné zklamání už Vás nečeká, a přejeme i přes to hezký den,
redakce Apetitu