Zeptejte se redakce: Arašídové máslo

arasidove maslo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Arašídové máslo je americká klasika. V supermarketech po celých Spojených státech je dokonce tou nejprodávanější potravinou vůbec. U nás sice tak populární není, ale jeho obliba také roste. Dá se použít do skvělých dezertů i asijských omáček. Víte, kde ho najít nebo jak si ho vyrobit přímo doma?

Dobrý den, prosím poraďte, kde se dá koupit dobré a kvalitní arašídové máslo nebo zda se dá nahradit něčím jiním. Potřebuji ho na zmrzlinový pohár od Nigelli Lawson. Ráda vařím podle vašich receptů a kupuji si vás pravidelně:-)! Děkuji Martina

Peanut butter neboli burákové máslo seženete běžně v Tescu nebo jiných řetězcích – někde ho mají v regálu s exotickými surovinami, někde u pomůcek k pečení, jinde u marmelád. Většinou máte na výběr ze dvou variant – hladké a křupavé, neboli s kousky. Také si ho můžete sama vyrobit – rozmixujte nesolené arašídy s troškou cukru (nejlépe hnědého), troškou soli a s olejem (nejlépe arašídovým, prodávají asijské obchody nebo Lidl). A pak mixujte, až se spojí v pastu. v lednici vydrží až 14 dní.

Související recepty

Související články

Udělejte si domácí arašídové máslo
  • Tipy a triky

Udělejte si domácí arašídové máslo

Příprava je snadná: Opražené vyloupané arašídy, nesolené či solené, pomelte v mixéru s trochou oleje na hrubou či hladkou kaši – podle chuti či požadavku receptu. V lednici ve vzduchotěsné nádobě vydrží směs i pár týdnů. ...
Arašídy jako všelék
  • Novinky a zajímavosti

Arašídy jako všelék

Alergen i všelékArašídy mají jednu nevýhodu. Patří mezi silné alergeny a jejich požití může způsobit silnou alergickou reakci v podobě slzení, otoků, vyrážky, a dalších nepříjemností. Alergií na tuto plodinu ale trpí jen skutečně velmi...
Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit