Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zeptejte se redakce: Arašídové máslo

arasidove maslo
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Arašídové máslo je americká klasika. V supermarketech po celých Spojených státech je dokonce tou nejprodávanější potravinou vůbec. U nás sice tak populární není, ale jeho obliba také roste. Dá se použít do skvělých dezertů i asijských omáček. Víte, kde ho najít nebo jak si ho vyrobit přímo doma?

Dobrý den, prosím poraďte, kde se dá koupit dobré a kvalitní arašídové máslo nebo zda se dá nahradit něčím jiním. Potřebuji ho na zmrzlinový pohár od Nigelli Lawson. Ráda vařím podle vašich receptů a kupuji si vás pravidelně:-)! Děkuji Martina

Peanut butter neboli burákové máslo seženete běžně v Tescu nebo jiných řetězcích – někde ho mají v regálu s exotickými surovinami, někde u pomůcek k pečení, jinde u marmelád. Většinou máte na výběr ze dvou variant – hladké a křupavé, neboli s kousky. Také si ho můžete sama vyrobit – rozmixujte nesolené arašídy s troškou cukru (nejlépe hnědého), troškou soli a s olejem (nejlépe arašídovým, prodávají asijské obchody nebo Lidl). A pak mixujte, až se spojí v pastu. v lednici vydrží až 14 dní.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty
  • Zajímavosti

Jak zubaři změnili svět sladkostí: Příběh vzniku cukrové vaty

Na žádném vinobraní, pouti ani jarmarku nesmí chybět sladké a nadýchané obláčky na špejli. Věděli jste, že cukrovou vatu vymyslel před více než sto lety zubař? Ten, který vám běžně říká, abyste se cukru vyhýbali? Sladký paradox, po kterém...
KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře znáte kulinářské techniky?

Moderní gastronomii si dnes nelze představit bez správných technologických postupů při přípravě jídel. Tepelné úpravy patří mezi nejoblíbenější, protože zlepšují stravitelnost pokrmů a ničí škodlivé mikroorganismy. Připomeňte si s námi...