Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Čokoládovo-arašídový pohár

Čokoládovo-arašídový pohár

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (1)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4882 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 307 g
Tuky 371 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti. Zkuste ho posypat solenými arašídy, vytvoří to v ústech úžasný chuťový koncert.

Suroviny

smetana ke šlehání 175 ml
mléčná čokoláda 100 g
arašídové máslo 100 g
jemné
zlatý sirup 3 PL
lze nahradit medem
zmrzlina 4
karamelová
čokoládová zmrzlina 4
vanilková zmrzlina 4
arašídy 4 PL
sekané

1 V kastrůlku smíchejte smetanu, nalámanou čokoládu, arašídové máslo a sirup.

2 Zvolna zahřívejte za stálého míchání asi 2 minuty, až se čokoláda rozpustí a přísady promísí.

3 Do pohárů rozdělte zmrzlinu a zalijte ji čokoládovo-arašídovou omáčkou a posypte sekanými arašídy.

Něco navíc:
Z přísad v našem receptu připravíte asi dvojnásobné množství omáčky, než je potřeba. Je to však přebytek jen zdánlivý, protože je tak dobrá, že si s ní budete polévat pohár opakovaně.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

Anonym

v českém vydání Nigella Lawsonová Vaříme expres, Euromedia Group, k.s. - Ikar, Praha 2009 na str. 130. Omáčka je mimořádně lahodná a stejně doporučeníhodné jsou dle mého názoru i mnohé jiné její tamější recepty.

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit