Opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti. Zkuste ho posypat solenými arašídy, vytvoří to v ústech úžasný chuťový koncert.
Suroviny
smetana ke šlehání
175
ml
mléčná čokoláda
100
g
arašídové máslo
100
g
jemné
zlatý sirup
3
PL
lze nahradit medem
zmrzlina
4
karamelová
čokoládová zmrzlina
4
vanilková zmrzlina
4
arašídy
4
PL
sekané
1 V kastrůlku smíchejte smetanu, nalámanou čokoládu, arašídové máslo a sirup.
2 Zvolna zahřívejte za stálého míchání asi 2 minuty, až se čokoláda rozpustí a přísady promísí.
3 Do pohárů rozdělte zmrzlinu a zalijte ji čokoládovo-arašídovou omáčkou a posypte sekanými arašídy.
Něco navíc:
Z přísad v našem receptu připravíte asi dvojnásobné množství omáčky, než je potřeba. Je to však přebytek jen zdánlivý, protože je tak dobrá, že si s ní budete polévat pohár opakovaně.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Výstřední poháry(8 receptů)
- 13x neodolatelný zmrzlinový pohár(13 receptů)
- 25 rychlých dezertů k MDŽ: Oslňte ženy bleskovou sladkostí do 15 minut(25 receptů)
Komentáře
Anonym
22.01.2010 23:40
Recept je z kuchařky Nigella Expres,