Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 1
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4882 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 307 g
Tuky 371 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu rychlý dezert, který se hodí i na slavnostní příležitosti. Zkuste ho posypat solenými arašídy, vytvoří to v ústech úžasný chuťový koncert.

Suroviny

zlatý sirup 3 PL
lze nahradit medem
zmrzlina 4
karamelová
čokoládová zmrzlina 4
vanilková zmrzlina 4
sekané

Postup

1

V kastrůlku smíchejte smetanu, nalámanou čokoládu, arašídové máslo a sirup.

2

Zvolna zahřívejte za stálého míchání asi 2 minuty, až se čokoláda rozpustí a přísady promísí.

3

Do pohárů rozdělte zmrzlinu a zalijte ji čokoládovo-arašídovou omáčkou a posypte sekanými arašídy.

Něco navíc:
Z přísad v našem receptu připravíte asi dvojnásobné množství omáčky, než je potřeba. Je to však přebytek jen zdánlivý, protože je tak dobrá, že si s ní budete polévat pohár opakovaně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/1

Komentáře

22.01.2010 23:40
v českém vydání Nigella Lawsonová Vaříme expres, Euromedia Group, k.s. - Ikar, Praha 2009 na str. 130. Omáčka je mimořádně lahodná a stejně doporučeníhodné jsou dle mého názoru i mnohé jiné její tamější recepty.

Apetit magazín

AD
Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou
  • Jak na to

Grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou

K teplým večerům patří zahradní párty a grilování, proto by vám neměl ujít jednoduchý recept na skvělý grilovaný hermelín s karamelizovanou cibulkou, píše Romana Böhmová z blogu Na skok v kuchyni. Dá se připravit i jako rychlá...