Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

44. úkol: Kostka cukru

44. úkol: Kostka cukru
sdílet:
Oslaďte si život!

V dačickém cukrovaru vznikla první kostka cukru na světě. Do té doby se cukr odléval do homolí, které se musely pracně odsekávat. Zdejší paní cukrovarníkové však došla jednoho dne trpělivost, nebohá žena se totiž při sekání cukru řízla do prstu. Naznala, že je nejvyšší čas, aby její choť, ředitel cukrovaru, přišel na nějaké praktičtější řešení, jak cukr dávkovat.

Tak vidíte, ne každé kuchyňské říznutí do prstu je nepřínosné. Na paměť statečné ženy z cukrovaru máte dnes za úkol následující: Dejte si něco, co je posypáno cukrem. Udělejte si radost něčím sladkým, co má na povrchu aspoň trochu viditelnou cukrovou závěj. Rozmazlujte se, je neděle.

Sladká inspirace z Apetitu: 

 
 
 
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...