Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 2 g
Cukr 292 g
Tuky 0 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téměř nadpozemská lahoda, přímo stvořená na letní snídani! Není to ani zavařenina, ani želé – a hotovo máte skoro dřív, než se vám uvaří voda na čaj.

Suroviny

jahody 250 g
banány 150 g
rebarbora 100 g
želírovací cukr 250 g
citronová štáva 1 PL
rum 1 PL
nebo jiný aromatický alkohol

1Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem.

2V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte. Jestli chcete, aby byl výsledek ještě jemnější, při míchání ovoce rozmačkejte. Pokud nepoužíváte mikrovlnku, vařte směs za stálého míchání na středním ohni pět minut.

3Nechte trochu vychladnout, vmíchejte citronovou šťávu a případně rum.

Tip Apetitu:
✔ Voňavá směska báječně chutná s čerstvým pečivem, zejména croissantem. Tak nějak má vypadat sladká snídaně!

✔ Rum zesílí chuť jahod – a to i v případě, že ho přidáte už v první fázi, takže alkohol varem vyprchá. Řešení, které by vám záviděla i chytrá horákyně...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Komentáře

Anonym

Je to přeslazené! A moc mi to teda nechutná... Akorát se mi poprasila celá mikrovnka!

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...

Obchod Apetit