0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jahody
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.6 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 292 g
Tuky 0 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téměř nadpozemská lahoda, přímo stvořená na letní snídani! Není to ani zavařenina, ani želé – a hotovo máte skoro dřív, než se vám uvaří voda na čaj.

Suroviny

jahody 250 g
banány 150 g
rebarbora 100 g
želírovací cukr 250 g
citronová štáva 1 PL
rum 1 PL
nebo jiný aromatický alkohol

Postup

1

Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem.

2

V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte. Jestli chcete, aby byl výsledek ještě jemnější, při míchání ovoce rozmačkejte. Pokud nepoužíváte mikrovlnku, vařte směs za stálého míchání na středním ohni pět minut.

3

Nechte trochu vychladnout, vmíchejte citronovou šťávu a případně rum.

Tip Apetitu:

  • Voňavá směska báječně chutná s čerstvým pečivem, zejména croissantem. Tak nějak má vypadat sladká snídaně!
  • Rum zesílí chuť jahod – a to i v případě, že ho přidáte už v první fázi, takže alkohol varem vyprchá. Řešení, které by vám záviděla i chytrá horákyně...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

Anonym

Je to přeslazené! A moc mi to teda nechutná... Akorát se mi poprasila celá mikrovnka!

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit