Téměř nadpozemská lahoda, přímo stvořená na letní snídani! Není to ani zavařenina, ani želé – a hotovo máte skoro dřív, než se vám uvaří voda na čaj.
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
jahody
250
g
banány
150
g
rebarbora
100
g
želírovací cukr
250
g
citronová šťáva
1
PL
rum
1
PL
nebo jiný aromatický alkohol
Postup
1
Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem.
2
V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte. Jestli chcete, aby byl výsledek ještě jemnější, při míchání ovoce rozmačkejte. Pokud nepoužíváte mikrovlnku, vařte směs za stálého míchání na středním ohni pět minut.
3
Nechte trochu vychladnout, vmíchejte citronovou šťávu a případně rum.
Tip Apetitu:
- Voňavá směska báječně chutná s čerstvým pečivem, zejména croissantem. Tak nějak má vypadat sladká snídaně!
- Rum zesílí chuť jahod – a to i v případě, že ho přidáte už v první fázi, takže alkohol varem vyprchá. Řešení, které by vám záviděla i chytrá horákyně...
Komentáře