Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
jahody
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
4.7/5 Počet hodnocení: 9
Do 10 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1255 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 292 g
Tuky 0 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Téměř nadpozemská lahoda, přímo stvořená na letní snídani! Není to ani zavařenina, ani želé – a hotovo máte skoro dřív, než se vám uvaří voda na čaj.

Náš tip: Jak na rebarboru?

 
Skryt pre seznam

Související recepty

Suroviny

jahody 250 g
banány 150 g
želírovací cukr 250 g
rum 1 PL
nebo jiný aromatický alkohol

Postup

1

Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem.

2

V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte. Jestli chcete, aby byl výsledek ještě jemnější, při míchání ovoce rozmačkejte. Pokud nepoužíváte mikrovlnku, vařte směs za stálého míchání na středním ohni pět minut.

3

Nechte trochu vychladnout, vmíchejte citronovou šťávu a případně rum.

Tip Apetitu:

  • Voňavá směska báječně chutná s čerstvým pečivem, zejména croissantem. Tak nějak má vypadat sladká snídaně!
  • Rum zesílí chuť jahod – a to i v případě, že ho přidáte už v první fázi, takže alkohol varem vyprchá. Řešení, které by vám záviděla i chytrá horákyně...

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/7

Komentáře

23.06.2008 10:40
Je to přeslazené! A moc mi to teda nechutná... Akorát se mi poprasila celá mikrovnka!
29.08.2007 15:16
Recept se nachází v č. 7/04, str.40

Apetit magazín