Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Jahodové bellini

Jahodové bellini

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 10 minut Velmi snadné PRo 4-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 355 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 75 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je to takové dámské pití, ale je nesmírně dobré a osvěžující. Ostatně spojení bublinek a jahod je léty prověřené!

Suroviny

jahody 500 g
čerstvé
krupicový cukr 3 PL
limetová šťáva
z 1 limety
0.7 l
prosecca

1 Vyberte pár pěkných jahod, které si necháte na ozdobu, a zbylé rozmixujte s cukrem a limetkovou šťávou. Vlijte do džbánu a dejte vychladit. Sklenice ozdobte jahodami.

2 Před podáváním přilijte do džbánu prosecco a hotové bellini rozlijte do sklenic. Ozdobte sklenky celými jahodami a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/6

Komentáře

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit