0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ibiškový ledový čaj s jahodami

Ibiškový ledový čaj s jahodami

5/5 Počet hodnocení: 2
Do 10 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 84 g
Tuky 0 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

U některých receptů tušíme, že budou skvělé. I tak nás nakonec překvapí, jak moc se některá kombinace povedla. A směs jahodového pyré a ibiškovo-mátového čaje je přesně ten případ. Tohle červené pitíčko vyhlašujeme pitíčkem letošního léta!

Suroviny

máta (sušená) 4 ČL
jedlé květy 6 ČL
sušené květy ibišku
jahody 500 g
+ další pěkné na ozdobení
citronová šťáva
vymačkaná z 1 citronu
med hrnek
lez nahradit rýžovým, jablečným nebo jiným sirupem
led
podle chuti
máta
čerstvá, na ozdobení

Postup

1

Dejte sušenou mátu a ibišek do konvice nebo džbánu z varného skla a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut.

2

Čaj slijte přes jemné sítko a ještě vymačkejte, abyste z něj dostali co nejvíce chuti. Nechte vychladnout.

3

Jahody, citronovou šťávu a med nebo sirup dejte do mixéru, rozmixujte na pyré, přilijte k čaji a promíchejte. Podávejte s ledem, ozdobené snítkami máty a plátky jahod.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, protřete jahodové pyré přes jemné síto, tak se zbavíte všech zrníček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/6

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč