U některých receptů tušíme, že budou skvělé. I tak nás nakonec překvapí, jak moc se některá kombinace povedla. A směs jahodového pyré a ibiškovo-mátového čaje je přesně ten případ. Tohle červené pitíčko vyhlašujeme pitíčkem letošního léta!
Postup
Dejte sušenou mátu a ibišek do konvice nebo džbánu z varného skla a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut.
Čaj slijte přes jemné sítko a ještě vymačkejte, abyste z něj dostali co nejvíce chuti. Nechte vychladnout.
Jahody, citronovou šťávu a med nebo sirup dejte do mixéru, rozmixujte na pyré, přilijte k čaji a promíchejte. Podávejte s ledem, ozdobené snítkami máty a plátky jahod.
NĚCO NAVÍC
Chcete-li, protřete jahodové pyré přes jemné síto, tak se zbavíte všech zrníček.