Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ibiškový ledový čaj s jahodami

U některých receptů tušíme, že budou skvělé. I tak nás nakonec překvapí, jak moc se některá kombinace povedla. A směs jahodového pyré a ibiškovo-mátového čaje je přesně ten případ. Tohle červené pitíčko vyhlašujeme pitíčkem letošního léta!

Vydání: 2019/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ louhování
P
Nápoj

Ingredience

    • 4 lžičky sušené máty
    • 6 lžiček sušených květů ibišku
    • 500 g jahod + další pěkné na ozdobení
    • šťáva z 1 citronu
    • 1/3 hrnku medu, rýžového, jablečného nebo jiného sirupu
    • led podle chuti
    • čerstvá máta na ozdobení

Příprava jídla

1 Dejte sušenou mátu a ibišek do konvice nebo džbánu z varného skla a zalijte 1,5 litrem vroucí vody. Nechte louhovat 15 minut.

2 Čaj slijte přes jemné sítko a ještě vymačkejte, abyste z něj dostali co nejvíce chuti. Nechte vychladnout.

3 Jahody, citronovou šťávu a med nebo sirup dejte do mixéru, rozmixujte na pyré, přilijte k čaji a promíchejte. Podávejte s ledem, ozdobené snítkami máty a plátky jahod.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li, protřete jahodové pyré přes jemné síto, tak se zbavíte všech zrníček.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová pečínka na růžovém víně

Karlovarský knedlík na páře

Letní polévka

Galetka à la vichyssoise

Čaj o páté

REKLAMA

Přidat komentář