Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborové bellini

Do koktejlu Bellini patří 1 díl ovoce na dva díly prosecca. V původním italském receptu se používají broskve, ale volba druhu ovoce je na vás, sáhněte po sezonním – poměr je však třeba zachovat!

Vydání: 2019/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Vaření 0:15
Nápoj Italská

Ingredience

    • 250 g rebarbory na kousky
    • 90 g krupicového cukru
    • 80 ml vody
    • šťáva a nastrouhaná kůra z 1 pomeranče
    • 1 tenký plátek červené řepy (není nutný, ale pomůže dobarvit zelenější stonky rebarbory)
    • 1 lžička grenadiny
    • prosecco nebo suchý sekt na dolití

Příprava jídla

1 Rebarboru, cukr, vodu, pomerančovou kůru a šťávu a plátek řepy (pokud ji použijete) vložte společně do hrnce. Vařte na malém ohni zhruba 15 minut, dokud rebarbora nezměkne. Odstavte z ohně, nechte trochu zchladnout a přidejte grenadinu. Směs promixujte (plátek řepy předtím vyjměte) a přeceďte, aby se směs zbavila vláken z rebarbory.

2 Dejte vždy 1 díl rebarborového pyré do sklenice a opatrně dolijte 2 díly šumivého vína. Ihned podávejte, každý si pyré ve skleničce rozmíchá sám.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní panzanella s chřestem

Hráškový krém se šunkou

Losos jako Wellington se šťouchanými bramborami

Dezerty s rebarborou

REKLAMA

Přidat komentář