Do koktejlu Bellini patří 1 díl ovoce na dva díly prosecca. V původním italském receptu se používají broskve, ale volba druhu ovoce je na vás, sáhněte po sezonním – poměr je však třeba zachovat!
Náš tip: Jak na rebarboru?
Suroviny
rebarbora
250
g
na kousky
krupicový cukr
90
g
voda
80
ml
pomeranč
1
ks
šťáva a kůra
červená řepa
1
plátek
tenký (není nutný, pomůže jen dobarvit zelenější stonky rebarbory)
grenadina
1
ČL
lze nahradit suchým sektem, na dolití
Postup
1
Rebarboru, cukr, vodu, pomerančovou kůru a šťávu a plátek řepy (pokud ji použijete) vložte společně do hrnce.
2
Vařte na malém ohni zhruba 15 minut, dokud rebarbora nezměkne. Odstavte z ohně, nechte trochu zchladnout a přidejte grenadinu.
3
Směs promixujte (plátek řepy předtím vyjměte) a přeceďte, aby se směs zbavila vláken z rebarbory.
4
Dejte vždy 1 díl rebarborového pyré do sklenice a opatrně dolijte 2 díly šumivého vína. Ihned podávejte, každý si pyré ve skleničce rozmíchá sám.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedinečné dezerty s rebarborou(14 receptů )