Polévka chilli

Polévka chilli
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Polévka chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3027 kcal
Bílkoviny 184 g
Sacharidy 189 g
Tuky 154 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i nasytí – pikantní rajčatová polévka s mletým masem a fazolemi vás po návratu z radovánek na sněhu opět postaví na nohy.

Suroviny

cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 2 stroužky
jemně nakrájené
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
fazole červené 400 g
1 konzerva
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2 konzervy
vývar kuřecí 700 ml
horký
chilli sušené 1 špetka
drcené
tmavá čokoláda 2 ks
čtverečky
petrželka 1 hrst
lze nahradit koriandrem, na ozdobení
sýr ementál 1 hrst
strouhaný
sůl
pepř

1 V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

2 Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/2

Komentáře

Anonym

Tato polévková verze chilli con carne je neuvěřitelně dobrá. Hlavně na ní oceňuji, že se dá připravit den dopředu, a s chlebem je to výborné hlavní jídlo...třeba když máte doma řemeslníky :o))))

Anonym

Musim rict, ze tento recept je vynikajici. Priprava je silene jednoducha a za hodinu je vsechno hotovo. Nic na receptu nemente je to super tak jak je to napsano.Ja akorat pouzivam misto susenych chilli papricek chilli papricky cerstve, aby to bylo ostrejsi;). A druhy den s chlebem.....hmmmmm.

Anonym

Jen potvrzuji jiz vyrcene. Tohle jidlo je pohadka pro jazyky zboznujici ostra jidla. Kdyz zrovna nemate chut na tekutejsi verzi, staci prilit mene vyvaru a vysledek je stejne uzasnej!!! Jeste navrch pridavam lzici zakysane smetany a hrnec vzdy zmizi skoro na posezeni :) Diky.

Apetit magazín

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...
Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?
  • Novinky a zajímavosti

Větrník a Paris Brest: Která klasika svou slávu odpálila první?

Zatímco větrník si nedovedeme představit bez karamelového krému a polevy, dezertu Paris Brest nesmí chybět oříškový mousseline. Přestože se komponenty liší chuťově i přípravou, mají tyto dezerty společného jmenovatele. Je jím korpus ve...
Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek
  • Jak na to

Ryze česká klasika: Jak na ten nejšťavnatější holandský řízek

‚Holanďák‘ není z Holandska, je náš! Křupavá strouhanka na povrchu, uvnitř mleté maso, vytékající šťáva a rozteklý sýr. Také už se vám sbíhají sliny? Pak by vám neměly uniknout naše tipy na přípravu nejšťavnatějšího holandského řízku, jaký...
Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit