Polévka chilli

Polévka chilli

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Více než hodinu 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3722 kcal
Bílkoviny 238 g
Sacharidy 430 g
Tuky 152 g
Vláknina 106 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zahřeje i nasytí

Suroviny

cibule 1 ks
jemně pokrájená
česnek 2
jemně nakrájené
rostlinný olej 1 PL
hovězí maso mleté 500 g
fazole 400 g
konzervované
rajčata 800 g
konzervovaná
vývar kuřecí 700 ml
chilli sušené špetka
drcené
tmavá čokoláda 2
petrželka hrst
lze nahradit koriandrem
hrst
sýt typu ementál strouhaný
sůl
pepř
1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.

Komentáře

Anonym

Tato polévková verze chilli con carne je neuvěřitelně dobrá. Hlavně na ní oceňuji, že se dá připravit den dopředu, a s chlebem je to výborné hlavní jídlo...třeba když máte doma řemeslníky :o))))

Anonym

Musim rict, ze tento recept je vynikajici. Priprava je silene jednoducha a za hodinu je vsechno hotovo. Nic na receptu nemente je to super tak jak je to napsano.Ja akorat pouzivam misto susenych chilli papricek chilli papricky cerstve, aby to bylo ostrejsi;). A druhy den s chlebem.....hmmmmm.

Anonym

Jen potvrzuji jiz vyrcene. Tohle jidlo je pohadka pro jazyky zboznujici ostra jidla. Kdyz zrovna nemate chut na tekutejsi verzi, staci prilit mene vyvaru a vysledek je stejne uzasnej!!! Jeste navrch pridavam lzici zakysane smetany a hrnec vzdy zmizi skoro na posezeni :) Diky.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit