Zahřeje i nasytí – pikantní rajčatová polévka s mletým masem a fazolemi vás po návratu z radovánek na sněhu opět postaví na nohy.
Suroviny
Postup
V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční.
Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete.
Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.
Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.
Komentáře
Anonym
26.07.2006 16:37
Chilli polévka
Anonym
31.08.2007 09:48
Apetit 2/05
Anonym
21.10.2007 23:02
chilli
Anonym
14.10.2008 20:57
Fantasticky!!
Martin Hanusin
22.11.2021 18:23
Zdravím, můžu poprosit o…
Martina Kojzarová
29.11.2021 16:14
In reply to Zdravím, můžu poprosit o… by Martin Hanusin
Dobrý den, moc děkujeme za…
Dobrý den, moc děkujeme za upozornění, chybějící údaj už je zpět na svém místě.