Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.
Suroviny
olivový olej
1
PL
kuřecí prsa
400
g
nakrájené na kousky
paprika červená
1
ks
nakrájená na proužky
jarní cibulka
6
ks
lze nahradit 1 ks pórku, šikmo jemně nakrájená
nudle rýžové
120
g
chilli sušené
1
ČL
i více podle chuti
sójová omáčka
3
PL
med
1
PL
kapusta
4
menší
koriandr čerstvý
hrst
nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
Postup
1
V konvici si dejte vařit vodu. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev nebo wok, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup).
2
Vsypte kousky kuřecího masa a při vyšší teplotě je za stálého míchání smažte. Přisypte proužky papriky a bílou část cibulek nebo pórku (zelenou použijete za chvíli). Promíchejte.
3
Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou z konvice. Nechte je stát; ke změknutí potřebují zhruba čtyři minuty. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete a promíchejte.
4
Zatímco se směs vaří, složte kapustové listy na sebe a překrájejte je na širší proužky. Tuhá žebra odstraňte.
5
Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a minutu poduste. Potom směs odkryjte, posypte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku.
6
Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě, se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.
Komentáře