Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuře na chilli s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 12
Do 10 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1508 kcal
Bílkoviny 126 g
Sacharidy 177 g
Tuky 27 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.

Související recepty

Suroviny

olivový olej 1 PL
nakrájené na kousky
nakrájená na proužky
jarní cibulka 6 ks
lze nahradit 1 ks pórku, šikmo jemně nakrájená
nudle rýžové 120 g
chilli sušené 1 ČL
i více podle chuti
sójová omáčka 3 PL
med 1 PL
menší
koriandr čerstvý hrst
nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř

Postup

1
V konvici si dejte vařit vodu. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev nebo wok, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup).
2
Vsypte kousky kuřecího masa a při vyšší teplotě je za stálého míchání smažte. Přisypte proužky papriky a bílou část cibulek nebo pórku (zelenou použijete za chvíli). Promíchejte.
3
Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou z konvice. Nechte je stát; ke změknutí potřebují zhruba čtyři minuty. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete a promíchejte.
4
Zatímco se směs vaří, složte kapustové listy na sebe a překrájejte je na širší proužky. Tuhá žebra odstraňte.
5

Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a minutu poduste. Potom směs odkryjte, posypte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku.

6

Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě, se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/3

Komentáře

31.08.2007 12:17
Recept se nachází v č.3/05, str.19

Apetit magazín