Kuře na chilli s medem

Kuře na chilli s medem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1508 kcal
Bílkoviny 126 g
Cukr 177 g
Tuky 27 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rychlá orientální specialita. Použijte ty druhy zeleniny, které máte zrovna po ruce. Lehké jídlo, snadný postup.

Suroviny

olivový olej 1 PL
kuřecí prsa 400 g
nakrájené na kousky
paprika červená 1 ks
nakrájená na proužky
jarní cibulka 6 ks
lze nahradit 1 ks pórku, šikmo jemně nakrájená
nudle rýžové 120 g
chilli sušené 1 ČL
i více podle chuti
sójová omáčka 3 PL
med 1 PL
kapusta 4
menší
hrst
koriand nasekaný, lze nahradit petrželkou
sůl
pepř
1. V konvici si dejte vařit vodu. Ve velké silnostěnné pánvi nebo woku rozehřejte olej (nejprve nechte rozpálit suchou pánev nebo wok, pak teprve na ni vlijte olej – to je správný asijský postup). Vsypte kousky kuřecího masa a při vyšší teplotě je za stálého míchání smažte. Přisypte proužky papriky a bílou část cibulek nebo pórku (zelenou použijete za chvíli). Promíchejte.

2. Rýžové nudle dejte do misky a přelijte vroucí vodou z konvice. Nechte je stát; ke změknutí potřebují zhruba čtyři minuty. Do pánve přidejte chilli, sójovou omáčku i med, osolte, opepřete a promíchejte. Zatímco se směs vaří, složte kapustové listy na sebe a překrájejte je na širší proužky. Tuhá žebra odstraňte.

3. Přisypte do pánve kapustu, přikryjte poklicí a minutu poduste. Potom směs odkryjte, posypte koriandrem nebo petrželkou a zelenou natí cibulky či pórku. Sejměte pokrm z ohně a podávejte okamžitě, se scezenými a okapanými rýžovými nudlemi.

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit