Předehřejte troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C. Čtyři placky pita chleba nakrájejte nebo natrhejte na přiměřeně velké kousky. Dejte na plech a potřete lžící (nejlépe olivového) oleje. Pak je posypejte strouhanou limetkovou (nebo citronovou) kůrou a 1 lžičkou drcených sušených chilli papriček. Pečte asi deset minut dokřupava. Podle chuti osolte. Můžete je jíst k našim nebo jakýmkoli jiným dipům, skvělé jsou ale i samotné.
Čtyři krémové dipy v jednom
Pro 4 osoby
příprava: 10 minut
Připravte si jeden jednoduchý základní dip (omáčku k namáčení) a pak už ho jen podle nálady dochuťte. Můžete se inspirovat našimi nápady, nebo donekonečna vymýšlet vlastní variace – začněte třeba svými oblíbenými bylinkami; čerstvými, ale klidně i sušenými. Krémový dip můžete podávat s limetkovými lupínky, nebo třeba jen s kousky čerstvého řapíkatého celeru.
Na základní dip smíchejte 100 g nízkotučného měkkého sýra (použít můžete jakýkoli včetně brynzy nebo lučiny) s 50 g nízkotučného (nejlépe bio) jogurtu.
Česnekovo-bylinkový K základu přimíchejte 1 prolisovaný stroužek česneku, hrst drobně posekané pažitky, trochu citronové šťávy (podle chuti) a nejlépe čerstvě mletého černého pepře.
Pro optimální přísun omega-3 nenasycených mastných kyselin Přidejte 130 g najemno nakrájeného uzeného lososa a trochu sekaného čerstvého kopru.
Pekelný Není nic jednoduššího: do základu podle chuti nakapejte chilli omáčku.
Na řecký způsob Přidejte nastrouhanou půlku okurky a hrst sekaných mátových lístků.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:44
Apetit 11/05