Lahůdková domácí paštika

Lahůdková domácí paštika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lahůdková domácí paštika

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8385 kcal
Bílkoviny 377 g
Sacharidy 107 g
Tuky 672 g
Vláknina 123 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Suroviny

anglická slanina 220 g
kuře 380 g
vykoštěné maso
vepřové maso mleté 250 g
libové, jemně mleté
citronová štáva 1 PL
nebo koňak
cibule 0.5 ks
na kostičky
vejce 2 ks
rozšlehaná
petrželka 2 PL
jemně nasekaná
sůl 1 ČL
pepř 1 ČL
olivový olej 1 ČL
na pomazání alobalu
mandle 10 ks
půlky mandlí, opražené, na ozdobu

1Troubu předehřejte na 160 °C, horkovzdušnou na 140 °C. Hranatou chlebíčkovou formu o objemu 900 g vyložte plátky slaniny tak, aby se mírně překrývaly a nahoře formu přesahovaly.

2Třetinu kuřecího masa nakrájejte na jemné proužky a v misce je pokapejte šťávou či koňakem. Zbytek nasekejte spolu s mletým vepřovým a cibulí v robotu. Spojte s vejci, přidejte petrželku, sůl a pepř.

3Polovinu směsi natlačte do formy; poklaďte proužky kuřecího masa a pokryjte zbytkem směsi. Překryjte přečnívající slaninou a alobalem potřeným olejem, postavte do pekáčku a nalijte do něj tolik horké vody, aby sahala do 3/4 formy. Vložte do trouby a pečte ve vodní lázni 40–50 minut.

4Nechte vychladnout, ozdobte mandlemi, úhledně zabalte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/12

Komentáře

Anonym

zkoušel jsem dvojnásobnou dávku do naší hotelové restaurace na snídaně.nejde o klasickou paštiku.roztíratelnost je 0,ale chut´ výborná příprava jednoduchá

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit