Paštika s cibulovou marmeládou

Paštika s cibulovou marmeládou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2845 kcal
Bílkoviny 177 g
Cukr 96 g
Tuky 161 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Mezi pikantními chuťovkami je tahle úplná bomba

Suroviny

Marmeláda
máslo 50 g
olivový olej 2 PL
cibule 6 ks
červená, na tenká kolečka
vinný ocet bílý 3 ČL
červený druh
cukr 2 PL
tmavý přírodní
tymián
Na paštiku
houby 30 g
sušené
olivový olej 1 PL
anglická slanina 50 g
jemně nasekaná, nebo pancetta
jarní cibulka 2 ks
jemně nasekaná
česnek 1 stroužek
rozdrcený
tymián
sušený rozemnutý
játra kuřecí 800 g
nakrájená
brandy 75 ml
máslo 2 PL
tymián
nebo pár lístků
sůl
pepř
1 Na marmeládu v kastrole rozpusťte 50 g másla se 2 lžícemi olivového oleje, přisypte 6 červených cibulí pokrájených na tenká kolečka a čtyřicet minut poduste. Přidejte 3 lžičky červeného vinného octa, 2 lžíce tmavého přírodního cukru, tymián a vařte ještě třicet až čtyřicet minut, až směs zkaramelizuje a tekutina se odpaří. Osolte, opepřete a nechte vychladnout.

2 Teď připravte paštiku: Namočte 30 g sušených hub asi na půl hodiny do teplé vody nebo mléka. V pánvi na 1 lžíci olivového oleje osmahněte 50 g jemně sekané anglické slaniny nebo pancetty, 2 jemně sekané cibulky, 1 rozdrcený stroužek česneku a trochu rozemnutého sušeného tymiánu. Po čtyřech minutách směs vyjměte děrovanou naběračkou a dejte stranou, na teplé místo. V pánvi teď po částech osmahněte 800 g nakrájených kuřecích jater; případně přilijte olej. Játra postupně odkládejte k cibulce. Na závěr vlijte do pánve 75 ml brandy, odškrábněte přípečky a šťávu přilijte k játrům, osolte a opepřete. Osušené a nahrubo pokrájené houby osmahněte v téže pánvi na 2 lžících másla a pak vše spolu s játry po částech rozmixujte. Chcete-li opravdu jemnou paštiku, ještě ji protřete sítem. Pak ji rozdělte do formiček a zalijte rozpuštěným máslem. Navrch dejte větvičku nebo pár lístků tymiánu a nechte v chladu ztuhnout. Paštiku podávejte na topinkách a doplňte cibulovou marmeládou.

Obchod Apetit