Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2004/12

Prosinec 2004

Recepty z vydání

Kuřecí taštičky se žampiony

Chytrý recept téměř bez práce. Žádné válení těsta, okrajování ani zbytky...

Klobásková variace

Pouhé dva kroky a je to. Vynikající s čerstvou zeleninou.

Slavnostní salát s kozím sýrem

Zajímavá variace štědrovečerního předkrmu. Výrazné chutě, které se báječně doplňují.

Čínské nudle

Koriandr může nahradit bazalka, krevety vařené kuřecí maso...

Grilovaná ryba

Peče se pouhých 7 minut. Vtipný způsob, jak podstrčit rybu vybíravým dětem.

Špagety s brokolicí a ančovičkami

Nápad obalit špagety křupavou strouhankou, výraznými ančovičkami a chilli promění klasiku v pikantní delikatesu...

Paprikový krém

S tmavým chlebem poslouží ochucená verze ‚hummusu‘ jako perfektní lehká večeře. Coby příloha k masu je takřka ideální

Pikantní toust

Vynikající kombinace chutí

Rýže kari

Rýže s asijskou chutí

Losos s vejcem

Rafinovaná lososová pochoutka

Ostré nachos

Ohromující chuťový zážitek

Bramborový salát

Lehký a elegantní

Smažený kapr

Křehký a křupavý

Vánočka

Voňavý pletenec

Kuře s čočkou

Úžasné a praktické jídlo z jednoho hrnce! Máte-li opravdu velký hlad, podávejte pokrm s bramborami.

Panenka s gremolatou

Gremolata je italská koře­nicí přísada z citronové kůry, česneku a petrželky

Zeleninový tažin

Klasické jídlo arabské kuchyně. Delikatesní!

Kořeněná pečená jablka

Ryze ovocný dezert, ze kterého se vám i hostům podlomí kolena! Můžete ho doplnit nízkotučnou zakysanou smetanou nebo...

Linecké koláčky

Nejhezčí vánoční květiny

Vanilkové rohlíčky

Protože Vánoce, Vánoce přicházejí

Francouzské škvarky rillettes

Starobylá specialita z kraje Touraine v údolí Loiry oblétá i ty nejvyhlášenější restaurace. Leckde vám je podají jako...

Lahůdková domácí paštika

Touto zcela individuální směsí potěšíte i ty nejmlsnější jazýčky!

Parmazánové sušenky

Jsou křupavé, vláčné a pikantní. Upečeno máte ani ne za čtvrt hodiny!

Čokoládová bábovička

Nepečená italská specialita je hotová opravdu v cuku letu. Jako vtipný obal můžete použít třeba plechovou formičku na...

Limoncello

Osvěžující italský citronový likér prý vznikl jako další způsob, jak zpracovat obrovskou úrodu nádherných sicilských...

Sýrové prkénko

Tohle vlastně není recept, spíš nápad – nic se totiž nevaří. Stačí nakoupit, vybalit a vyskládat na podnos...

Hovězí po burgundsku

Způsobů, jak připravit hovězí po burgundsku, existuje tolik jako třeba stylů zdobení vánočního stromečku. Všechny ale...

Voňavé oříšky

Tak tomuhle říkám čáry máry! Tuk v oříšcích zařídí, že se jejich aroma a chuť opražením úžasně rozvine. Takže to doma...

Kuba

V některých domácnostech se vaření kuby drží jako posvátná tradice, jinde ho zase neznají vůbec. Jeho velmi podstatná...

Vánoční svařené víno

Voňavý a opojný vánoční drink.

Krémová polévka z arašídového másla

Pro arašídové máslo není nic nemožné: báječné je i horké! Krémové polévce dodá tak vyváženou chuť a jemnost, že se k...

Banánovo-arašídový sendvič podle Elvise

Král rokenrolu Elvis Presley si zamiloval tu nejjednodušší kombinaci, kterou může Amerika nabídnout. Jemnou chuť...

Kuřecí křídla s arašídovým máslem

V marinádě má arašídové máslo zcela nečekaný účinek. Pomůže totiž vytvořit kůrčičku a navíc vyváží ostrosladkou příchuť...

Sušenky z arašídového másla

Kdo by čekal, že arašídové máslo, tahle krémová podoba podzemnice olejné, může proměnit obyčejné sušenky v zázračnou...

Přidat komentář