Brandy paštika s pepřem

brandy pastika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brandy paštika s pepřem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4225 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 28 g
Tuky 326 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paštiku je dobré připravit den předem. Vydrží ostatně v ledničce několik dní. Je skvělá třeba k snídani, ale nejlépe chutná s krekry či s různě tvarovanými tousty.

Suroviny

máslo 30 g
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená na jemno
česnek 3 stroužky
drcený
tymián 1 PL
játra kuřecí 1 kg
očištěná
brandy 80 ml
máslo 250 g
změklý
smetana na vaření 85 ml
pepř
čerstvě mletý
pepř růžový 2 ČL
celé kuličky
pepř barevný 2 ČL
celé kuličky
pepř mletý 2 ČL
celé kuličky

1 Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a tymián a smažte 2 minuty doměkka.

2 Přidejte játra a smažte další minutu. Vlijte do pánve brandy a vařte, až se všechna tekutina odpaří.

3 Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a směs propasírujte přes jemné sítko.

4 Směs přendejte do lehce vymazané formy na srnčí hřbet (11 × 30 cm). Přikryjte a nechte chladit 2 hodiny v lednici.

5 Pepřové kuličky lehce podrťte v hmoždíři. Před podáváním vyklopte paštiku z formy a posypte barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit