Paštiku je dobré připravit den předem. Vydrží ostatně v ledničce několik dní. Je skvělá třeba k snídani, ale nejlépe chutná s krekry či s různě tvarovanými tousty.
Suroviny
1 Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a tymián a smažte 2 minuty doměkka.
2 Přidejte játra a smažte další minutu. Vlijte do pánve brandy a vařte, až se všechna tekutina odpaří.
3 Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a směs propasírujte přes jemné sítko.
4 Směs přendejte do lehce vymazané formy na srnčí hřbet (11 × 30 cm). Přikryjte a nechte chladit 2 hodiny v lednici.
5 Pepřové kuličky lehce podrťte v hmoždíři. Před podáváním vyklopte paštiku z formy a posypte barevným pepřem.