0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Brandy paštika s pepřem

brandy pastika
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Brandy paštika s pepřem

3.8 / 5. Počet hodnocení: 12
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4225 kcal
Bílkoviny 208 g
Sacharidy 28 g
Tuky 326 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Paštiku je dobré připravit den předem. Vydrží ostatně v ledničce několik dní. Je skvělá třeba k snídani, ale nejlépe chutná s krekry či s různě tvarovanými tousty.

Suroviny

máslo 30 g
olivový olej 3 PL
cibule 1 ks
nakrájená na jemno
česnek 3 stroužky
drcený
tymián 1 PL
játra kuřecí 1 kg
očištěná
brandy 80 ml
máslo 250 g
změklý
smetana na vaření 85 ml
pepř
čerstvě mletý
pepř růžový 2 ČL
celé kuličky
pepř barevný 2 ČL
celé kuličky
pepř mletý 2 ČL
celé kuličky

1 Máslo a olej rozpusťte ve velké pánvi na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a tymián a smažte 2 minuty doměkka.

2 Přidejte játra a smažte další minutu. Vlijte do pánve brandy a vařte, až se všechna tekutina odpaří.

3 Játrovou směs rozmixujte s máslem a smetanou dohladka. Přidejte sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti a směs propasírujte přes jemné sítko.

4 Směs přendejte do lehce vymazané formy na srnčí hřbet (11 × 30 cm). Přikryjte a nechte chladit 2 hodiny v lednici.

5 Pepřové kuličky lehce podrťte v hmoždíři. Před podáváním vyklopte paštiku z formy a posypte barevným pepřem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/6

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit