0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bleskové těstoviny

zapecene testoviny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Bleskové těstoviny

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3018 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 359 g
Tuky 107 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.

Suroviny

konzervovaná rajčata krájená 800 g
bazalka 2 hrsti
čerstvé
torteliny 500 g
vakuované, čerstvé, se špenátem a ricottou
mozzarella 200 g
nakrájená na plátky
parmazán 4 PL
nastrouhaný
piniové oříšky 2 PL
lze nahradit mandlemi
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Rajčata vložte do mísy a zřeďte 150 ml vody. Přisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osolte a ochuťte černým pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným. Směs pořádně promíchejte.

3

Do zapékací mísy rozdělte polovinu těstovinové směsi, na ni dejte polovinu mozzarelly a na tu pak zbytek omáčky s těstovinami.

4

Tortelliny do ní trochu zatlačte, aby moc nevyčnívaly. Nahoru nasypejte zbytek mozzarelly (natrhejte ji) spolu s parmazánem a piniovými oříšky nebo mandlemi. Pokud nemáte dost velkou mísu, můžete samozřejmě všechno rozdělit do dvou menších.

5

Mísu postavte na plech; směs by mohla při zapékání prskat a díky tomuto opatření se trouba neušpiní.

6

Pečte pětadvacet až třicet minut, až povrch pěkně zezlátne. Podávejte nejlépe se zelenými salátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit