0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé těstoviny s klobáskou

Rychlé těstoviny s klobáskou

4.4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3667 kcal
Bílkoviny 160 g
Sacharidy 204 g
Tuky 226 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Snadná a vydatná večeře pro celou rodinu připravená v cuku letu. 

Suroviny

klobása 6 ks
grilovací, bez střívek
fenyklová semínka 1 ČL
žampiony 250 g
nakrájené na plátky
víno červené 150 ml
rajčatová passata - pyré 650 g
těstoviny 300 g
např. penne
parmazán
k podávání
sůl

1 Zahřejte velkou pánev a vsypte na ni maso z klobásek a fenykl. Pár minut opékejte, aby směs zezlátla a pustila tuk; při míchání se snažte hmotu rozdělit, aby byly jednotlivé kousky co nejmenší. Pak přidejte žampiony a opékejte je pár minut, aby začaly měknout. Teď vmíchejte víno, nechte ho minutu bublat, pak přidejte rajčatovou omáčku a pořádně ji prohřejte.

2 Mezitím uvařte v osolené vodě těstoviny. Slijte je a vmíchejte do omáčky. Důkladně promíchejte, aby se rovnoměrně obalily, rozdělte na čtyři talíře a podávejte s parmazánem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit