Snadná a vydatná večeře pro celou rodinu připravená v cuku letu.
Suroviny
klobása
6
ks
grilovací, bez střívek
fenyklová semínka
1
ČL
žampiony
250
g
nakrájené na plátky
víno červené
150
ml
rajčatová passata - pyré
650
g
těstoviny
300
g
např. penne
k podávání
sůl
Postup
1
Zahřejte velkou pánev a vsypte na ni maso z klobásek a fenykl. Pár minut opékejte, aby směs zezlátla a pustila tuk; při míchání se snažte hmotu rozdělit, aby byly jednotlivé kousky co nejmenší. Pak přidejte žampiony a opékejte je pár minut, aby začaly měknout. Teď vmíchejte víno, nechte ho minutu bublat, pak přidejte rajčatovou omáčku a pořádně ji prohřejte.
2
Mezitím uvařte v osolené vodě těstoviny. Slijte je a vmíchejte do omáčky. Důkladně promíchejte, aby se rovnoměrně obalily, rozdělte na čtyři talíře a podávejte s parmazánem.