Bleskové těstoviny

Bleskové těstoviny

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do hodiny 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3018 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 362 g
Tuky 107 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.

Suroviny

rajčata 800 g
konzervované krájená, např. Valfrutta
bazalka 2 hrsti
čerstvé
tortelliny 500 g
vakuované, čerstvé, se špenátem a ricottou
mozzarella 200 g
nakrájená na plátky
parmazán 4 PL
nastrouhaný
piniové oříšky 2 PL
lze nahradit mandlemi
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C. Rajčata vložte do mísy a zřeďte 150 ml vody. Přisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osolte a ochuťte černým pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným. Směs pořádně promíchejte.

2. Do zapékací mísy rozdělte polovinu těstovinové směsi, na ni dejte polovinu mozzarelly a na tu pak zbytek omáčky s těstovinami. Tortelliny do ní trochu zatlačte, aby moc nevyčnívaly. Nahoru nasypejte zbytek mozzarelly (natrhejte ji) spolu s parmazánem a piniovými oříšky nebo mandlemi. Pokud nemáte dost velkou mísu, můžete samozřejmě všechno rozdělit do dvou menších.

3. Mísu postavte na plech; směs by mohla při zapékání prskat a díky tomuto opatření se trouba neušpiní. Pečte pětadvacet až třicet minut, až povrch pěkně zezlátne. Podávejte nejlépe se zelenými salátovými lístky.

Komentáře

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit