Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bleskové těstoviny
zapecene testoviny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Bleskové těstoviny

5/5 Počet hodnocení: 8
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3018 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 359 g
Tuky 107 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.

Související recepty

Suroviny

bazalka 2 hrsti
čerstvé
tortelliny 500 g
vakuované, čerstvé, se špenátem a ricottou
nakrájená na plátky
nastrouhaný
piniové oříšky 2 PL
lze nahradit mandlemi
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.

2

Rajčata vložte do mísy a zřeďte 150 ml vody. Přisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osolte a ochuťte černým pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným. Směs pořádně promíchejte.

3

Do zapékací mísy rozdělte polovinu těstovinové směsi, na ni dejte polovinu mozzarelly a na tu pak zbytek omáčky s těstovinami.

4

Tortelliny do ní trochu zatlačte, aby moc nevyčnívaly. Nahoru nasypejte zbytek mozzarelly (natrhejte ji) spolu s parmazánem a piniovými oříšky nebo mandlemi. Pokud nemáte dost velkou mísu, můžete samozřejmě všechno rozdělit do dvou menších.

5

Mísu postavte na plech; směs by mohla při zapékání prskat a díky tomuto opatření se trouba neušpiní.

6

Pečte pětadvacet až třicet minut, až povrch pěkně zezlátne. Podávejte nejlépe se zelenými salátovými lístky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 17:45
Recept se nachází v č.11/05, str.10

Apetit magazín