Jídlo je velice rychle připravené, žádná práce. Zapečená kůrčička z parmazánu je báječná.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 °C.
Rajčata vložte do mísy a zřeďte 150 ml vody. Přisypte natrhané lístky bazalky a tortelliny, osolte a ochuťte černým pepřem, nejlépe čerstvě nadrceným. Směs pořádně promíchejte.
Do zapékací mísy rozdělte polovinu těstovinové směsi, na ni dejte polovinu mozzarelly a na tu pak zbytek omáčky s těstovinami.
Tortelliny do ní trochu zatlačte, aby moc nevyčnívaly. Nahoru nasypejte zbytek mozzarelly (natrhejte ji) spolu s parmazánem a piniovými oříšky nebo mandlemi. Pokud nemáte dost velkou mísu, můžete samozřejmě všechno rozdělit do dvou menších.
Mísu postavte na plech; směs by mohla při zapékání prskat a díky tomuto opatření se trouba neušpiní.
Pečte pětadvacet až třicet minut, až povrch pěkně zezlátne. Podávejte nejlépe se zelenými salátovými lístky.
Komentáře