Cuketové placičky s kari

Cuketové placičky s kari

4.1 / 5. Počet hodnocení: 45
Do hodiny 18 koláčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1495 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 161 g
Tuky 52 g
Vláknina 45 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketa patří mezi všestranné a vděčné druhy zeleniny; dá se připravovat snad na milion způsobů. Vždycky ale potřebuje trochu chuťově podpořit – například kari kořením, bylinkami nebo česnekem, tak jako v našem receptu.

Suroviny

cuketa 370 g
nastrouhaná na hrubo
kari koření 0.5 ČL
chilli sušené 1 ks
čerstvé, bez jadérek, najemno nasekané
česnek 1 stroužek
prolisovaný
jarní cibulka 2 ks
jemně nakrájené
tymián 1 ČL
čerstvé lístky nebo špetka sušeného
vejce 1 ks
mléko 70 ml
mouka pšeničná hladká 140 g
kypřicí prášek do pečiva 1.5 ČL
sůl
pepř
olej
na smažení
Na ozdobu
rajčatové pyré 4 PL
pikatní verze nebo čatní
mozzarella 1 bal
nakrájená na kostičky

Postup

1

Cuketu nasypte do cedníku, posolte, protřeste a nechte dvacet minut stát. Pak ji opláchněte proudem vody, vyždímejte a zbylou tekutinu ještě odsajte ubrouskem.

2

Teď můžete s pomocí dětí smíchat nastrouhanou cuketu s kari kořením, česnekem, chilli papričkou, jarní cibulkou a tymiánem; všechno posolit a vydatně opepřit. V misce rozmíchejte vejce a mléko, přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem a spojte s okořeněnou cuketou.

3

Nepřilnavou pánev lehce potřete olejem a rozpalte ho. Z těsta tvarujte lžičkou placičky a pak je smažte; stačí přibližně tři minuty z každé strany. Hotové uchovejte v teple.

4

Před servírováním předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Placičky poskládejte na pečicí papír, na každou kápněte trochu rajčatové omáčky nebo čatní a nahoru položte kousek mozzarelly. Zapékejte tak osm až deset minut, až budou placičky teplé a sýr roztavený.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit