0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

Kachní prsíčka v pepřovém kabátku

4 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2019 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 129 g
Tuky 87 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Pokud jste to stihli z práce dřív, než jste mysleli, použijte při přípravě kachních prsíček jednoduchý trik: položte je do pekáče, a teprve pak zapněte troubu. Sádlo schované pod kůží se pak bude uvolňovat postupně a rovnoměrně, a kachna se tak upeče ve vlastním tuku.

Suroviny

pepř celý 3 bal
každý má asi 35g
s kůží
brandy
sůl
1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 ˚C. Prožeňte pepř mixérem nebo mlýnkem na kávu tak, aby byl hrubě namletý (nebo ho můžete nasypat do igelitového sáčku a rozbít válečkem na těsto). Rozdrcený pepř nasypte do sítka či cedníku a pořádně jím zatřeste, abyste se zbavili jemného prachu. Pak pepř přesypte na talíř.

2. Ostrým nožem křížem krážem nařízněte kůži na prsíčkách, osolte je a obalte v pepři. Maso položte do pekáče kůží dolů a opékejte po pěti minutách na střední a horní příčce. Potom prsíčka otočte a dejte jim ještě pět minut na to, aby se opekla krásně dorůžova.

3. Vyjměte pekáč z trouby a slijte přebytečný tuk. Rozpalte plotýnku a přiveďte vypečenou šťávu k varu. Stáhněte z ohně, přilijte brandy a míchejte, dokud se nevytvoří omáčka. Prsa servírujte přelitá omáčkou spolu s kaší a zeleninou podle vlastního výběru.

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč