Kachní prsa se salátem s hruškami

Kachní prsa se salátem s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa se salátem s hruškami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (2)
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1714 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 35 g
Tuky 115 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!

Suroviny

kachní prsa 4 ks
bez kostí i přebytečného tuku, s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
baby pórek 8 ks
očištěný a namočený do studené vody, lze nahradit jarní cibulkou
hrušky 2 ks
pevné, tence pokrájené, pokapané citronovou šťávou
čekanka 2 ks
puky, rozdělené na listy
polníček 2 hrsti
rukola 2 hrsti
petrželka 2 PL
hladkolistá, nahrubo nasekaná
Na zálivku
olivový olej panenský 3 PL
slanina 120 g
sušená nebo anglická, na nudličky
vinný ocet červený 1.5 PL
hořčice dijonská 2 ČL

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa osolte, opepřete a položte kůží dolů na studenou pánev vhodnou do trouby. Na vyšším středním plameni zahřívejte, až kůže zezlátne a tuk se začne rozpouštět, trvá to 10–12 minut. Obraťte a dejte do trouby. Pečte 8–10 minut, až bude maso uvnitř propečené dorůžova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout zabalené do alobalu.

2 Na salát krátce (3–4 minuty) povařte ve vroucí vodě pórky nebo jarní cibulky (bílá část s kouskem zelené), slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Dejte do mísy a přidejte ostatní přísady na salát.

3 Na zálivku v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Do uvolněné horké pánve přidejte další 2 lžíce olivového oleje, ocet, hořčici, osolte, opepřete a prošlehejte. Vmíchejte slaninu a udržujte horké. Kachní prsa pokrájejte na tenké plátky, přidejte do salátu, přidejte zálivku a promíchejte. Podávejte s křupavou bagetou.

JAK NA TO: porcování kachny

JAK NA TO: porcování kachny

Více

NĚCO NAVÍC
Kachní prsa můžete připravit několika způsoby – na pánvi, na grilu, případně je ještě dopéct v troubě. K propečení prsa potřebují dost času. Dejte ale pozor, cílem je jen středně propečené maso, na řezu růžové. Jakmile ho propečete trochu víc, bude tvrdé a suché.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit