
Kachní prsa se salátem s hruškami
Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!
Ingredience
- 4 kachní prsa, bez kosti i přebytečného tuku, ale s kůží
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 8 baby pórků nebo jarních cibulek, očištěných a namočených do studené vody
- 2 pevné hrušky, tence pokrájené a pokapané citronovou šťávou
- 2 čekankové puky, rozdělené na listy
- 2 hrsti polníčku
- 2 hrsti rukoly
- 2 lžíce nahrubo nasekané hladkolisté petrželky
- 3 lžíce panenského olivového oleje
- 120 g sušené nebo anglické slaniny, nakrájené na nudličky
- 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžičky dijonské hořčice
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa osolte, opepřete a položte kůží dolů na studenou pánev vhodnou do trouby. Na vyšším středním plameni zahřívejte, až kůže zezlátne a tuk se začne rozpouštět, trvá to 10–12 minut. Obraťte a dejte do trouby. Pečte 8–10 minut, až bude maso uvnitř propečené dorůžova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout zabalené do alobalu.
2 Na salát krátce (3–4 minuty) povařte ve vroucí vodě pórky nebo jarní cibulky (bílá část s kouskem zelené), slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Dejte do mísy a přidejte ostatní přísady na salát.
3 Na zálivku v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Do uvolněné horké pánve přidejte další 2 lžíce olivového oleje, ocet, hořčici, osolte, opepřete a prošlehejte. Vmíchejte slaninu a udržujte horké. Kachní prsa pokrájejte na tenké plátky, přidejte do salátu, přidejte zálivku a promíchejte. Podávejte s křupavou bagetou.
Přidat komentář