Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kachní prsa se salátem s hruškami

Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!

Vydání: 2014/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Pečení 0:10
Salát Středomořská

Ingredience

    • 4 kachní prsa, bez kosti i přebytečného tuku, ale s kůží
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 8 baby pórků nebo jarních cibulek, očištěných a namočených do studené vody
    • 2 pevné hrušky, tence pokrájené a pokapané citronovou šťávou
    • 2 čekankové puky, rozdělené na listy
    • 2 hrsti polníčku
    • 2 hrsti rukoly
    • 2 lžíce nahrubo nasekané hladkolisté petrželky

    NA ZÁLIVKU

    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 120 g sušené nebo anglické slaniny, nakrájené na nudličky
    • 1 a 1/2 lžíce červeného vinného octa
    • 2 lžičky dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 180 °C. Kachní prsa osolte, opepřete a položte kůží dolů na studenou pánev vhodnou do trouby. Na vyšším středním plameni zahřívejte, až kůže zezlátne a tuk se začne rozpouštět, trvá to 10–12 minut. Obraťte a dejte do trouby. Pečte 8–10 minut, až bude maso uvnitř propečené dorůžova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout zabalené do alobalu.

2 Na salát krátce (3–4 minuty) povařte ve vroucí vodě pórky nebo jarní cibulky (bílá část s kouskem zelené), slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Dejte do mísy a přidejte ostatní přísady na salát.

3 Na zálivku v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách. Do uvolněné horké pánve přidejte další 2 lžíce olivového oleje, ocet, hořčici, osolte, opepřete a prošlehejte. Vmíchejte slaninu a udržujte horké. Kachní prsa pokrájejte na tenké plátky, přidejte do salátu, přidejte zálivku a promíchejte. Podávejte s křupavou bagetou.

JAK NA TO: porcování kachny

Dovednost, která se vám vyplatí. Ušetříte nemalou částku peněz. Poradíme jak na to.
 

NĚCO NAVÍC

Kachní prsa můžete připravit několika způsoby – na pánvi, na grilu, případně je ještě dopéct v troubě. K propečení prsa potřebují dost času. Dejte ale pozor, cílem je jen středně propečené maso, na řezu růžové. Jakmile ho propečete trochu víc, bude tvrdé a suché.
 
 
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kachní ragú s bramborovou kaší

Kachní stehna dušená se zeleninou

Nadívaná kachní stehna s jablkovým zelím

REKLAMA

Přidat komentář