Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsa se salátem s hruškami

Kachní prsa se salátem s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa se salátem s hruškami

5/5 Počet hodnocení: 5
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 91 g
Tuky 115 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!

Suroviny

bez kostí i přebytečného tuku, s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pórek 8 ks
očištěný a namočený do studené vody, lze nahradit jarní cibulkou
pevné, tence pokrájené, pokapané citronovou šťávou
čekanka 2 ks
puky, rozdělené na listy
polníček 2 hrsti
rukola 2 hrsti
petrželka 2 PL
hladkolistá, nahrubo nasekaná
Na zálivku
olivový olej panenský 3 PL
slanina 120 g
sušená nebo anglická, na nudličky
vinný ocet červený 1,5 PL
hořčice dijonská 2 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Kachní prsa osolte, opepřete a položte kůží dolů na studenou pánev vhodnou do trouby. Na vyšším středním plameni zahřívejte, až kůže zezlátne a tuk se začne rozpouštět, trvá to 10–12 minut. Obraťte a dejte do trouby.

3

Pečte 8–10 minut, až bude maso uvnitř propečené dorůžova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout zabalené do alobalu.

4

Na salát krátce (3–4 minuty) povařte ve vroucí vodě pórky nebo jarní cibulky (bílá část s kouskem zelené), slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Dejte do mísy a přidejte ostatní přísady na salát.

5

Na zálivku v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

6

Do uvolněné horké pánve přidejte další 2 lžíce olivového oleje, ocet, hořčici, osolte, opepřete a prošlehejte.

7

Vmíchejte slaninu a udržujte horké. Kachní prsa pokrájejte na tenké plátky, přidejte do salátu, přidejte zálivku a promíchejte. Podávejte s křupavou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Kachní prsa můžete připravit několika způsoby – na pánvi, na grilu, případně je ještě dopéct v troubě. K propečení prsa potřebují dost času. Dejte ale pozor, cílem je jen středně propečené maso, na řezu růžové. Jakmile ho propečete trochu víc, bude tvrdé a suché.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč