Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kachní prsa se salátem s hruškami
Kachní prsa se salátem s hruškami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kachní prsa se salátem s hruškami

5/5 Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2026 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 91 g
Tuky 115 g
Vláknina 35 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kombinace kachního masa a ovoce je léty prověřena a funguje dokonale!

Související recepty

Suroviny

bez kostí i přebytečného tuku, s kůží
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
pórek 8 ks
očištěný a namočený do studené vody, lze nahradit jarní cibulkou
pevné, tence pokrájené, pokapané citronovou šťávou
čekanka 2 ks
puky, rozdělené na listy
polníček 2 hrsti
rukola 2 hrsti
petrželka 2 PL
hladkolistá, nahrubo nasekaná
Na zálivku
olivový olej panenský 3 PL
slanina 120 g
sušená nebo anglická, na nudličky
vinný ocet červený 1,5 PL
hořčice dijonská 2 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C.

2

Kachní prsa osolte, opepřete a položte kůží dolů na studenou pánev vhodnou do trouby. Na vyšším středním plameni zahřívejte, až kůže zezlátne a tuk se začne rozpouštět, trvá to 10–12 minut. Obraťte a dejte do trouby.

3

Pečte 8–10 minut, až bude maso uvnitř propečené dorůžova. Vyjměte a nechte 5 minut odpočinout zabalené do alobalu.

4

Na salát krátce (3–4 minuty) povařte ve vroucí vodě pórky nebo jarní cibulky (bílá část s kouskem zelené), slijte a rychle zchlaďte pod tekoucí studenou vodou. Nakrájejte na kousky o velikosti sousta. Dejte do mísy a přidejte ostatní přísady na salát.

5

Na zálivku v pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje, přidejte slaninu a opékejte 2–3 minuty dokřupava. Vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

6

Do uvolněné horké pánve přidejte další 2 lžíce olivového oleje, ocet, hořčici, osolte, opepřete a prošlehejte.

7

Vmíchejte slaninu a udržujte horké. Kachní prsa pokrájejte na tenké plátky, přidejte do salátu, přidejte zálivku a promíchejte. Podávejte s křupavou bagetou.

NĚCO NAVÍC
Kachní prsa můžete připravit několika způsoby – na pánvi, na grilu, případně je ještě dopéct v troubě. K propečení prsa potřebují dost času. Dejte ale pozor, cílem je jen středně propečené maso, na řezu růžové. Jakmile ho propečete trochu víc, bude tvrdé a suché.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/4

Apetit magazín